Αρχική Ειδήσεις CISD: Επιστολή προς τους Περιφερειάρχες της χώρας

CISD: Επιστολή προς τους Περιφερειάρχες της χώρας

0
Διαφήμιση

Ανοιχτή Επιστολή προς τους Περιφερειάρχες ζητώντας απαντήσεις σε μια πλειάδα ερωτημάτων για το περιβάλλον, την οικονομία και την κοινωνία έστειλε το Παρατηρητήριο Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη (CISD). Ειδικότερα, στην επιστολή αναφέρονται τα εξής: «Στις 28 Απριλίου 2014, το CISD σας απηύθυνε σειρά ερωτημάτων που αφορούσαν στις προτάσεις σας ως υποψηφίων εν όψει των Εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στα οποία πολλοί από σας απαντήσατε. Ήδη, έχουν παρέλθει 125 ημέρες από την ανάληψη της ηγεσίας των Περιφερειών σας, χρόνος ικανός για την οριστικοποίηση του σχεδιασμού σας αλλά και για την υλοποίηση των πρώτων ενεργειών σας.

Το CISD, με το ρόλο του Παρατηρητηρίου Πολιτών, που με απόλυτη αντικειμενικότητα ασκεί για την εφαρμογή των αρχών της Αειφόρου Ανάπτυξης πριν προβεί στην πρώτη και κρίσιμη σχετική αξιολόγηση της διαχείρισης των θεμάτων που αφορούν στην Αειφόρο Ανάπτυξη του τόπου σας και σύμφωνα με τα άρθρα 19 & 23 του Ευρωπαϊκού Κώδικα Δεοντολογίας για τους Αιρετούς των Δήμων και των Περιφερειών του Συμβουλίου της Ευρώπης ζητά να απαντήσετε τεκμηριωμένα στα αντίστοιχα ερωτήματα, με σκοπό να προβάλει πανελλαδικά τις καλύτερες επιδόσεις αλλά και να επισημάνει, καλοπροαίρετα, την δυνατότητα ενδεχόμενων βελτιώσεων:

Οικονομία

1.1.   Ποιές είναι οι τρεις αναπτυξιακές προτάσεις, που έχετε δρομολογήσει κατά προτεραιότητα? (με δεδομένο ότι οι Περιφέρειες θα διαχειριστούν το ποσό των 5.278.614.122 € μέσω των 13 ΠΕΠ του ΣΕΣ 2014-2020)

1.2.   Ποιοι είναι οι τρεις άξονες προτεραιότητας, μέσα από τους οποίους ενθαρρύνετε την τοπική επιχειρηματικότητα για να αυτοχρηματοδοτήσει αναπτυξιακές προσπάθειες και θέσεις εργασίας?

1.3.   Ποια είναι τα τρία κύρια συγκριτικά πλεονεκτήματα, που αναδεικνύετε για την προσέλκυση αλλοδαπών επενδύσεων?

Κοινωνία

2.1.   Ποιες είναι οι τρεις κύριες δράσεις σας, με τις οποίες διασφαλίζετε την συμμετοχή του Πολίτη στη Λήψη Αποφάσεων και στον Έλεγχο των Πράξεων της Διοίκησης?

2.2.   Ποιές είναι οι τρεις κύριες πολιτικές σας, με τις οποίες αναπτύσσετε στενή συνεργασία και συμμετοχή των Δήμων στη διαμόρφωση της Περιφερειακής και Κοινωνικής Πολιτικής?

2.3.   Ποιοι είναι οι τρεις βασικοί άξονες, στους οποίους θεμελιώνετε την Πολιτιστική διάσταση στο πλαίσιο της Κοινωνικής Πολιτικής σας?

Περιβάλλον

3.1.   Ποιες είναι οι τρεις κύριες ενέργειες, με τις οποίες διασφαλίζετε την ένταξη της Προστασίας του Περιβάλλοντος στις Αναπτυξιακές Προοπτικές?

3.2.   Ποιες είναι οι τρεις κύριες πρακτικές, με τις οποίες συμβάλετε στην επίτευξη των Ενεργειακών Στόχων για το 2020?

3.3.   Ποιες είναι οι τρεις επιχειρησιακές κινήσεις, με τις οποίες προωθείτε την βέλτιστη αξιοποίηση των Αστικών Απορριμμάτων ως Πόρων, σύμφωνα με την Εθνική Νομοθεσία και τις Οδηγίες της ΕΕ?

Παρά το ότι αντιλαμβανόμαστε τις χρονικές πιέσεις που βαρύνουν εσάς και τα επιτελεία σας, θεωρούμε ότι οι λακωνικές και επιχειρησιακά τεκμηριωμένες απαντήσεις σας προκύπτουν αυτόματα από τις ήδη προωθημένες ενέργειές σας. …»

Διαφήμιση