Αρχική Ειδήσεις 15 σημάδια ότι είμαστε έτοιμοι να βρούμε την αγάπη της ζωής μας

15 σημάδια ότι είμαστε έτοιμοι να βρούμε την αγάπη της ζωής μας

0
Διαφήμιση

Όλοι μας έχουμε λίγο πολύ  τις εμπειρίες μας στα ερωτικά θέματα, άλλες καλές και άλλες κακές. Ύστερα από όλες τις εμπειρίες που έχουμε αποκομίσει από το παρελθόν φτάνει η στιγμή που μπορούμε πλέον να πούμε πως ξέρουμε τι θέλουμε από τη ζωή μας και από το σύντροφο μας. Διαβάστε τα σημάδια…

Παρακάτω ακολουθούν 15 σημάδια που μας δείχνουν ότι πλέον είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τη σωστή επιλογή για μια σχέση.

1. Είμαστε ενήλικες.

Το ότι είμαστε ενήλικες σημαίνει  ότι ξέρουμε πώς είμαστε υπεύθυνοι για τη δημιουργία μιας ζωής που θέλουμε να ζήσουμε. Ξέρουμε πώς να πάρουμε την προσωπική ευθύνη για τις ενέργειες και τις συμπεριφορές μας.

2. Ξέρουμε τι θέλουμε σε ένα σύντροφο.

Ακούγεται προφανές, αλλά οι άνθρωποι που έχουν μια ασαφή αίσθηση του τι θέλουν δεν θα καταφέρουν και πολλά πράγματα. Η αλήθεια είναι ότι η καλύτερη επιλογή βρίσκετε στο να διαλέξουμε κάτι που μας ταιριάζει.

3. Είμαστε εγωιστές με το σωστό τρόπο.

Η αυτο-αγάπη δεν είναι εγωιστική, είναι ο λόγος που θα προσελκύσει κάποιον που θα μας περιποιηθεί με το σεβασμό και τη φροντίδα που μας αξίζει.

4. Γνωρίζουμε τον εαυτό μας.

Οι άνθρωποι με αυτογνωσία είναι πιο πιθανό να βρούμε συντρόφους που είναι σωστοί για εμάς, και να βρούμε την ευτυχία σε μία σχέση.

5. Δεν ψάχνουμε για κάποιον να μας διορθώσει.

Έχουμε  τις προτεραιότητες, τους στόχους και τα χόμπι μας. Όποια και αν είναι, έχουμε μια ζωή που είναι δική μας και όταν αισθανόμαστε ανεκπλήρωτοι, θα αναλάβουμε δράση ώστε να κάνουμε αλλαγές στη ζωή μας.

6. Δεν προσπαθούμε να διορθώσουμε κανέναν.

Έχουμε αποσκευές και έτσι θα είναι και ο παρτενέρ μας. Η ικανότητά μας να θέσει σε κίνδυνο ή να κόψει τους δεσμούς με ένα άτομο δεν θα φέρει μόνο το σωστό πρόσωπο σε μας  αλλά αυτό θα μας βοηθήσει να εξαλείψουμε τα λάθη μας.

7. Είμαστε συναισθηματικά και σωματικά διαθέσιμοι.

Έχουμε δημιουργήσει χώρο στη ζωή σας για ένα σύντροφο; Όχι, αυτό δεν σημαίνει ένα συρτάρι στη ντουλάπα μας. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε πρόθυμοι και ικανοί να δώσουμε και να λάβουμε την αγάπη.

8. Είμαστε καλοί ακροατές.

Μπορούμε να ακούσουμε τα προβλήματα ενός ατόμου πάντα με σεβασμό και κατανόηση χωρίς να αφήνουμε το μυαλό μας να τρέχει αλλού.

9. Θα επικοινωνήσουμε παραγωγικά.

Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ της επικοινωνίας και της παραγωγικής επικοινωνίας. Ξέρουμε να εκφράσουμε το τι θέλουμε και όχι διαρκώς  να λέμε μόνο το τι δεν θέλουμε

10. Είμαστε εντάξει και με τα ελαττώματα .

Δεχόμαστε ότι ο εαυτός μας κάνει και λάθη και πως κανείς δεν είναι τέλειος, όλοι μας έχουμε τα ελαττώματα μας, αλλά αυτό δεν μας κάνει απαραίτητα κακούς ανθρώπους.

11. Γνωρίζουμε την έννοια της ισότητας.

Γνωρίζουμε ότι το δίκαιο δεν είναι πάντα οφθαλμόν αντί οφθαλμού. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε πρόθυμοι να αφήσουμε τα πράγματα κατά μέσο όρο εκτός κατά τη διάρκεια της σχέσης και να δρούμε με ισότητα και όχι εγωιστικά.

12. Θέλουμε να κερδίζουμε.

Ότι στόχο και να έχουμε βάλει αν κάποια στιγμή τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλουμε δεν χάθηκε και ο κόσμος. Πάντα υπάρχει και η επόμενη μέρα.

13. Σύγκρουση, αλλά με όρια.

 Μπορούμε  να κατανοήσουμε ότι η εξεύρεση λύσης είναι καλύτερη από ένα παιχνίδι εξουσίας ή μια ευκαιρία για να λυθούν όλα ομαλά.

14. Ξέρουμε να ζητάμε συγγνώμη.

Μπορεί να μην μας αρέσει η συγγνώμη, αλλά ξέρουμε  πώς να το κάνουμε. Δεν βρίσκουμε δικαιολογίες για να πείσουμε τους άλλους για την ανάληψη της ευθύνης για τα θέματα μας.

15. Μπορούμε να καλλιεργήσουμε την ευγνωμοσύνη.

Θα πούμε ευχαριστώ. Είμαστε ευγνώμονες για όλα αυτά που έχουμε και όλα αυτά που είμαστε. Κανείς δεν θέλει ένα σύντροφο που να μας παίρνει ως δεδομένους.

Επιμέλεια: Νίκος Σόμπολος

Διαφήμιση