Αρχική Ειδήσεις Βόρειο Σέλας: To πιο εντυπωσιακό φαινόμενο στο Πλανητάριο

Βόρειο Σέλας: To πιο εντυπωσιακό φαινόμενο στο Πλανητάριο

0

Η φύση δημιουργεί την πιο συγκλονιστική τέχνη! Το Aurora Borealis (Βόρειο Σέλας) είναι ένα φανόμενο που εκατομμύρια άνθρωποι στην πλανήτη εύχονται να δουν μια φορά στη ζωή τους. Τα πιο υπέροχα χρώματα απλώνονται στον ουρανό και μας αφήνουν άναυδους με την θεϊκή τους μεγαλοπρέπεια …

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου γιορτάζει Χειμερινό Ηλιοστάσιο, την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014 το και προσκαλεί το κοινό σε μια μοναδική όσο και πρωτότυπη ψηφιακή παράσταση με τίτλο «Βιώνοντας το Σέλας».

Η 25λεπτη παράσταση «Βιώνοντας το Σέλας», είναι η πρώτη πλανηταριακή παράσταση σε παγκόσμιο επίπεδο που καταγράφει το Σέλας σε όλη του την μεγαλοπρέπεια και το προβάλλει καλύπτοντας πλήρως τον τεράστιο θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου (950 μ2).

Ξεπερνώντας κατά πολύ το επίπεδο του απλού χομπίστα-παρατηρητή ο δημιουργός της κ. TerenceMurtagh προτείνει στο ελληνικό κοινό μια ολοκληρωμένη όσο και εξαιρετικά πρωτότυπη παράσταση που απευθύνεται σε όλους εκείνους, που μαγεύονται από τα ιδιόμορφα φυσικά φαινόμενα και επιθυμούν να τα βιώσουν και με τις δικές τους αισθήσεις.

Για τη δημιουργία της παράστασης αυτής o κ. Murtagh ταξίδεψε δώδεκα φορές ως το Fairbanks της Βόρειας Αλάσκας αλλά και ως το Τρόμσο της Βόρειας Νορβηγίας, όπου και κατέγραψε σε timelapse φωτογράφιση το μοναδικό θέαμα του Σέλαος για τους θόλους των Πλανηταρίων.

Πηγή: tff.gr

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here