Αρχική Ειδήσεις Τράπεζα Πειραιώς: Δυο νέες συμβάσεις χρηματοδότησης στην Κεντρική Μακεδονία

Τράπεζα Πειραιώς: Δυο νέες συμβάσεις χρηματοδότησης στην Κεντρική Μακεδονία

0

Δύο ακόμη συμβάσεις χρηματοδότησης έργων στην Κεντρική Μακεδονία –στην περιοχή της Θεσσαλονίκης- στο πλαίσιο του JESSICA υπέγραψε η Τράπεζα Πειραιώς. Πρόκειται για τα εξής έργα: 1. Κατασκευή και λειτουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας από βιοαέριο με τη χρήση βιομάζας ισχύος 0,999 MWe από τη Βορειοελλαδική Αειφορία ΑΒΕΕ, συνολικού προϋπολογισμού 3,77 εκατ. ευρώ (τα 2,6 εκατ. ευρώ από το JESSICA). Η μονάδα βιοαερίου θα εγκατασταθεί στη Δημοτική Ενότητα Πενταλόφου, Δήμου Ωραιοκάστρου.

2. Κατασκευή και λειτουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας από βιοαέριο με τη χρήση βιομάζας ισχύος 1 MWe, από τη Δέλτα Αξιού Ενεργειακή ΑΕ, θυγατρική της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, συνολικού προϋπολογισμού 5,27 εκατ. ευρώ (τα 3,6 εκατ. ευρώ από το JESSICA. Η μονάδα βιοαερίου θα εγκατασταθεί στo Δημοτικό Διαμέρισμα Παρθενίου, Δήμου Χαλκηδόνος.

Οι υπογραφές των συμβάσεων έγιναν σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στα Κεντρικά Γραφεία του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη και από την πλευρά του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς ήταν παρόντες ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Χριστόδουλος Αντωνιάδης και ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς realEstate Γιώργος Παπαϊωάννου.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χριστόδουλος Αντωνιάδης στην παρέμβαση του αναφέρθηκε στη σημασία των έργων αυτού του μεγέθους και χαρακτήρα για τις περιοχές της Βορείου Ελλάδος, τόσο για περιβαλλοντικούς λόγους, όσο και για την αύξηση της απασχόλησης. Ταυτόχρονα επισήμανε ότι η λογική του JESSICA, με τη μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων και την επιστροφή τους σε εύλογο χρονικό διάστημα, επιτρέπει τον προγραμματισμό της χρηματοδότησης κι άλλων επενδύσεων στις περιοχές και γι’ αυτό η εμπλοκή της Τράπεζα Πειραιώς είναι στρατηγικού χαρακτήρα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς RealEstate Γιώργος Παπαϊωάννου αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία αυτών των έργων για τις περιοχές, καθώς οι θετικές επιπτώσεις τους είναι πολλαπλές, ενώ υπογράμμισε τόσο την ευαισθησία, όσο και την τεχνογνωσία του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς για έργα περιβαλλοντικού χαρακτήρα.    

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τράπεζα Πειραιώς υπέγραψε την πρώτη σύμβαση χρηματοδότησης έργου στην Κεντρική Μακεδονία στο πλαίσιο του JESSICA στις 6 Μαρτίου 2014. Συνολικά βρίσκονται στο στάδιο αξιολόγησης στην Κεντρική Μακεδονία 8 έργα συνολικού προϋπολογισμού 32,7 εκατ. ευρώ που αιτούνται χρηματοδότηση από το JESSICA ύψους 20,7 εκατ. ευρώ.

Τα έργα που αξιολογούνται αφορούν, ενδεικτικά, ενεργειακή αναβάθμιση συστημάτων οδοφωτισμού, προμήθεια και τοποθέτηση συστήματος υπόγειων κάδων προσωρινής αποθήκευσης αστικών απορριμμάτων, παραγωγή ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας από βιοαέριο, επιστέγαση και ενεργειακή αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων κλπ.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here