Αρχική Καταστροφές Τους επτά έφτασαν οι νεκροί της ναυτικής τραγωδίας

Τους επτά έφτασαν οι νεκροί της ναυτικής τραγωδίας

0
Διαφήμιση

Ακόμη έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Norman Atlantic. Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επιβεβαίωσε, με δήλωσή του στη Βουλή, την πληροφορία ότι περισυνελέγησαν αρχικά τέσσερις ακόμα νεκροί από τη θάλασσα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών του Norman Atlantic στους πέντε, αφού ήδη είχε ανακοινωθεί ο θάνατος του Έλληνα Γιώργου Ντούλη, ενώ με την ολοκλήρωση της επιχείρησης το απόγευμα συνολικά οι νεκρί έφτασαν τους επτά…

Στη θαλάσσια περιοχή μεταβαίνει σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής ενώ δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό αν πρόκειται για επιβάτες του πλοίου η παράτυπους μετανάστες που μπορεί να επέβαιναν στο «Norman Atlantic».

Στους 407 ανέρχεται έως τώρα ο αριθμός των διασωθέντων από το πλοίο «Norman Atlantic», σύμφωνα με το αρμόδιο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ιταλίας (RCC ROMA), που επικαλείται το υπουργείο Ναυτιλίας.

Στο μεταξύ, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με σημερινή ανακοίνωσή της, σχολιάζοντας το τραγικό περιστατικό με τη φωτιά στο πλοίο «Norman Atlantic», ανέφερε ότι με πλήθος σχετικών εγγράφων προς το υπουργείο και με αφορμή τις μειωμένες ειδικές οργανικές συνθέσεις των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων, που εκτελούν τα δρομολόγια Ελλάδας – Ιταλίας, είχε επισημάνει ότι η αντίστοιχη αύξηση των ωραρίων απασχόλησης των ναυτεργατών, προκειμένου να καλύψουν κατά το δυνατόν τις ελλείψεις στελέχωσης, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ελαχιστοποίηση των επιπέδων ασφάλειας των πλοίων στην εκτέλεση των δρομολογίων, αλλά και των επιβατών και του πληρώματος.

Τι ανακοίνωσε η ANEK για το πλοίο Norman Atlantic

Διευκρινίσεις σχετικά με το επιβατικό-οχηματαγωγό πλοίο Norman Atlantic έδωσε σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης (ΑΝΕΚ).

Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι «η ΑΝΕΚ έχει ναυλώσει από την ιταλική εταιρεία VISEMAR di Navigazione S.R.l. το ιταλικής πλοιοκτησίας και σημαίας επιβατικό – οχηματαγωγό πλοίο NORMAN ATLANTIC, το οποίο εκτελούσε την δρομολογιακή γραμμή Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανκόνα και στο οποίο σημειώθηκε πυρκαγιά τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης-12-2014.

Στο ως άνω πλοίο είχαν διενεργηθεί όλες οι απαιτούμενες κατά νόμο επιθεωρήσεις και είχε εφοδιασθεί με όλα τα πιστοποιητικά ασφαλείας σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες ασφαλείας προκειμένου να αποπλεύσει από τον λιμένα Πατρών».

Παράλληλα, διευκρινίζεται από την ΑΝΕΚ ότι «δεδομένου ότι το πλοίο δεν αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας και ότι η εταιρεία στο πλαίσιο της ως άνω ναύλωσης έχει προβεί σε πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, εκτιμάται ότι δεν θα επέλθει σημαντική επίπτωση στα οικονομικά της αποτελέσματα». H εταιρεία ΑΝΕΚ θα επανέλθει με κάθε νεότερη πληροφορία, καθότι βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου.

Διαφήμιση