Αρχική Ειδήσεις «Οι αρχιτραγουδιστές της Νυρεμβέργης» του Richard Wagner

«Οι αρχιτραγουδιστές της Νυρεμβέργης» του Richard Wagner

0
Διαφήμιση

Ο James Levine επιστρέφει σε ένα από τα χαρακτηριστικά βαγκνερικά του έργα, διευθύνοντας αυτή την επική κωμωδία –για πρώτη φορά πάλι στη ΜΕΤ εδώ και οχτώ χρόνια –γύρω από μια ομάδα «τραγουδιστάδων» της Αναγέννησης, που ο διαγωνισμός τους στο τραγούδι ενώνει μια πόλη.

Οι Johan Reuter, Johan Botha και Annette Dasch είναι επικεφαλής της λαμπρής διεθνούς διανομής σ’ αυτή τη γοητευτική και επιβλητική γιορτή της δύναμης της μουσικής και της τέχνης.

Οι αίθουσες προβολής των παραστάσεων της ΜΕΤ αυξάνονται κάθε χρόνο και ανάμεσά τους βρίσκονται τα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, θέατρα, κινηματογράφοι και άλλοι χώροι πολιτισμού, καλύπτοντας γεωγραφικά σχεδόν όλη την Ελλάδα.

Σημειώνεται πως στη Θεσσαλονίκη και τη Μυτιλήνη η παράσταση θα μεταδοθεί την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου και στα Χανιά τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου. Οι χώροι που θα μεταδοθεί η παράσταση «ΟΙ ΑΡΧΙΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ» είναι:

1. Μέγαρο Μουσικής Αθήνας

2. Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 14/12

3. Βόλος: Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» Βόλου

4. Καστοριά: Αμφιθέατρο ΤΕΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

5. Μυτιλήνη: Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης 14/12

6. Χανιά: Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου 22/12

7. Ρέθυμνο: Σπίτι Πολιτισμού Ρεθύμνου

8. Κέρκυρα: Ιόνιος Ακαδημία / Φ.Ε. «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» 13/12

9. Κύπρος: Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ 20/12

Ακολουθεί η παράσταση «Η ΕΥΘΥΜΗ ΧΗΡΑ» του Franz Lehár στις 17 Ιανουαρίου, σε μουσική διεύθυνση του Andrew Davis και σκηνοθεσία της Susan Stroman. Η σπουδαία Renée Fleming πρωταγωνιστεί στον ρόλο της συναρπαστικής μοιραίας γυναίκας που γοητεύει όλο το Παρίσι στην κεφάτη οπερέτα του Lehár ενώ ο Nathan Gunn συμπρωταγωνιστεί ως Ντανίλο και η Kelli O’Hara είναι η Βαλενσιάν.

Διαφήμιση