Αρχική Ειδήσεις Μίσθωσε το λιγνιτωρυχείο της Βεύης στη Φλώρινα το ΥΠΕΚΑ

Μίσθωσε το λιγνιτωρυχείο της Βεύης στη Φλώρινα το ΥΠΕΚΑ

0
Διαφήμιση

Την υπογραφή της σύμβασης για την εκμίσθωση του λιγνιτωρυχείου της Βεύης στη Φλώρινα, ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ. Θα ακολουθήσει η κατάθεση της σύμβασης προς κύρωση από την Ολομέλεια της Βουλής.

«Η επαναλειτουργία του λιγνιτωρυχείου της Βεύης στη Φλώρινα είναι εξαιρετικά σημαντική, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και συνολικά για τη χώρα. Το λιγνιτωρυχείο της Βεύης αποτελεί έναν πολύ σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα για την απρόσκοπτη και αποδοτική λειτουργία μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, διασφαλίζοντας περαιτέρω την ενεργειακή επάρκεια της χώρας μας», επισημαίνει το ΥΠΕΚΑ.

Με την επαναλειτουργία του λιγνιτωρυχείου δημιουργούνται σχεδόν 500 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης και σχεδόν 2.000 έμμεσες θέσεις εργασίας. Στα δεκαπέντε μισθωτικά έτη που προβλέπονται αρχικά, τα άμεσα καθαρά έσοδα του Δημοσίου από μισθώματα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 150 εκατομμύρια ευρώ.

Οι επενδύσεις για προστασία του περιβάλλοντος θα ξεπεράσουν στο ίδιο διάστημα τα 26 εκατ. ευρώ, οι δαπάνες μηχανολογικού και άλλου εξοπλισμού τα 28 εκατ. και οι δαπάνες για ερευνητικές εργασίες τα 6 εκατ. ευρώ.

Διαφήμιση