Αρχική Ειδήσεις Δυναμική παρουσία στις ΑΠΕ αποκτάει η Goldair Group

Δυναμική παρουσία στις ΑΠΕ αποκτάει η Goldair Group

0
Διαφήμιση

Την κατασκευή ενός υδροηλεκτρικού έργου στο Νομό Σερρών, ισχύος 2MW προετοιμάζει για το 2015 η εταιρεία Goldeco, θυγατρική της Goldair Group, ενώ αναπτύσσει ήδη μια μονάδα βιοαερίου στο Νομό Τρικάλων ισχύος 1,5MW.

Η Goldeco δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, υλοποίηση και διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εστιάζοντας, στην ηλιακή και υδροηλεκτρική ενέργεια καθώς και στις μονάδες παραγωγής βιοαερίου, συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Συνολικά διαθέτει ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ με συνολική ισχύ 4.5 MW, ξεκινώντας από ένα φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1 MW, που κατασκεύασε και λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια. Η εταιρεία παρέχει επίσης συμβουλευτικές υπηρεσίες προς τρίτους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι επιθυμούν να επενδύσουν σε έργα ΑΠΕ.

Τα νέα επενδυτικά σχέδια του ομίλου Goldair έγιναν γνωστά στην παρουσίαση του ετήσιου απολογισμού, βάσει του οποίου το 2014 σηματοδότησε για τον όμιλο εταιρειών Goldair, μια χρονιά με αρκετές και σημαντικές εξελίξεις σε επιχειρηματικές συμφωνίες τόσο στον κλάδο της επίγειας εξυπηρέτησης και τουρισμού, όσο και στον κλάδο των Διεθνών Μεταφορών & Logistics.

Επίγεια εξυπηρέτηση αεροδρομίων

Η Goldair Handling το 2014 αύξησε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το μερίδιο αγοράς στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατακτώντας ένα μερίδιο αγοράς που φτάνει το 70%, εξυπηρέτησε συνολικά 36% περισσότερες πτήσεις, και πέτυχε αύξηση της κερδοφορίας, με αύξηση τζίρου 15%.

Προχώρησε δε, σε επενδύσεις σε εξοπλισμό μηχανημάτων ύψους 2εκ. Ευρώ με μεγάλο ποσοστό να αφορά κάλυψη αναγκών για την εξυπηρέτηση επιβατών ΑΜΕΑ στα περιφερειακά αεροδρόμια.

Παράλληλα με την επέκταση συμβολαίων συνεργασίας με υπάρχοντες σημαντικούς πελάτες, υπογράφηκαν νέες συμφωνίες με σημαντικές αεροπορικές εταιρείας, μεταξύ των οποίων, Air Armenia Air Malta, Ellinair, Eurolot, GulfAir, Monarch, Singapore Airlines.

Η εταιρεία προχώρησε σε προσλήψεις αυξάνοντας το δυναμικό της με 450 μόνιμες νέες θέσεις εργασίας ενισχύοντας σημαντικά την ηλικιακή κατηγορία 23-35ετών που αγγίζει και τα πιο υψηλά ποσοστά ανεργίας.

Σε διεθνές επίπεδο, η Goldair Handling, ως ιδρυτικό μέλος της πανευρωπαϊκής συμμαχίας ground.net, ενίσχυσε την παρουσία της στην Eυρωπαϊκή αλλά και παγκόσμια αγορά Handling, προσφέροντας μέσω της συμμαχίας ένα δίκτυο 34 αεροδρομίων όπου προσφέρονται στις αεροπορικές εταιρείες ομοιογενείς υπηρεσίες επίγειας εξυπηρέτησης.

Μέσα στο 2014, η Goldair Handling επέκτεινε τις δραστηριότητες της και στο αεροδρόμιο Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας, υπογράφοντας 6ετή συμφωνία με την εταιρεία ICAS για θέματα παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και commercial & operational management σχετικά με την πλήρη δραστηριοποίηση της εταιρείας ως δεύτερος φορέας εξυπηρέτησης κατόπιν της κατάργησης του εκεί μονοπωλίου.

Η εταιρεία συνεχίζει παράλληλα την παρουσία της στο εξωτερικό, στην Κύπρο (Λάρνακα, Πάφος), & Βουλγαρία (Σόφια & Μπουργκάς) ενώ μέσα στον Ιούλιο του 2014 πήρε την άδεια λειτουργίας και στο 3ο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βουλγαρίας, το αεροδρόμιο της Βάρνας. Στο πελατολόγιο της Goldair Handling Bulgaria προστέθηκαν οι Air Malta, Flydubai, Germania, Smartlynx, Tarom, Yamal ενώ νέα συμβόλαια υπογράφτηκαν για την Κύπρο με τις Siberia/S7, Qatar Airways και Wizz Air.

Με την σημερινή δομή του δικτύου και πελατολογίου, η εταιρεία δραστηριοποιείται σε συνολικά 31 αεροδρόμια, απασχολεί 2.000 μόνιμους και 500 εποχικούς εργαζόμενους στην Ελλάδα και 700 εργαζόμενους στο εξωτερικό, ενώ το 2014 αναμένεται να εξυπηρετήσει περισσότερες από 100.000 πτήσεις, 20εκ. επιβάτες και 33χιλ. τόνους εμπορευμάτων.

Διεθνείς Μεταφορές Εμπορευμάτων & Logistics

Η Goldair Cargo, για μία ακόμη χρονιά συνέχισε την σταθερά ανοδική της πορεία, πετυχαίνοντας αύξηση του μεταφερόμενου φορτίου σε ποσοστό 13% και αύξηση του κύκλου εργασιών της σε ποσοστό που αγγίζει το 5%, διατηρώντας παράλληλα όλες τις θέσεις εργασίας.

Σημαντική κίνηση της εταιρείας το 2014 ήταν η κατάθεση πρότασης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάπτυξη του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο, έργο που αναμένεται να αποτελέσει πυλώνα για την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της ελληνικής εφοδιαστικής αλυσίδας, αναδεικνύοντας τη χώρα μας ως διαμετακομιστικό κέντρο για την Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Τέλος, κομβικό σημείο αναφοράς για την εταιρεία, αποτέλεσε η επίτευξη συμφωνίας με την κρατική Αυστριακή εταιρεία σιδηροδρόμων Rail Cargo Logistics Austria, για την δημιουργία κοινής εταιρείας παροχής υπηρεσιών μεταφοράς εμπορευμάτων με τραίνο, με διακριτικό τίτλο “Rail Cargo Logistics – Goldair”.

Η νέα εταιρεία, έχει προγραμματίσει για το 2015, να πραγματοποιήσει συνολικές επενδύσεις ύψους 6εκ. Ευρώ για την ανάπτυξή της στον τομέα των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών, δημιουργώντας ένα δίκτυο διανομής που θα ενώνει όλες τις χώρες μεταξύ Βόρειας Θάλασσας, Μαύρης Θάλασσας και Μεσογείου.

Αντιπροσώπευση αεροπορικών εταιρειών & Τουρισμός

Από τον Ιούλιο του 2014, η Goldair ανέλαβε την αντιπροσώπευση της Air Astana (εθνικός μεταφορέας της Δημοκρατίας του Καζακστάν) στην Ελλάδα ενώ συνολικά αντιπροσωπεύει περισσότερες από 25 ξένες αεροπορικές εταιρείες τόσο για τη μεταφορά επιβατών όσο και εμπορευμάτων.

Η Goldair Tourism ενισχύει συνεχώς την θέση της στο κομμάτι MICE (Meetings, Incentives, Congresses, Events) και το 2014 η εταιρεία κατάφερε να διευρύνει το πελατολόγιό της, πέρα από τον φαρμακευτικό κλάδο που εξυπηρετούσε κατά παράδοση, με μια πιο ενεργή προσέγγιση σε όλους τους κλάδους επιχειρήσεων, δεχόμενη ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση τόσο από μεγάλες βιομηχανίες και εμπορικές εταιρείες όσο και από τραπεζικά ιδρύματα.

Στα πλαίσια της δημιουργίας νέων τμημάτων – δραστηριοτήτων, η εταιρεία έχει αναπτύξει το τμήμα της Ναυτιλίας που έχει σταθερά ανοδική πορεία και από τον Ιανουάριο του 2014 το τμήμα του Ιατρικού Τουρισμού το οποίο αναμένεται να εξελιχθεί πλήρως, σε συνεργασία με το νέο φορέα ανάπτυξης αυτού του τουριστικού τομέα, την ΕΛΙΤΟΥΡ, της οποίας η Goldair Tourism αποτελεί ιδρυτικό μέλος.

Η Goldair Congress διοργάνωσε μια πλειάδα ιατρικών ημερίδων και συνεδρίων, Πανελλήνιων και Πανευρωπαϊκών, μεταξύ των οποίων το 8ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Διαιτολογίας με 1.500 συμμετέχοντες και το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οπτικών Οπτομετρών και ταυτόχρονη διεξαγωγή της 17ης έκθεσης HELMO οπτικών ειδών με 1400 συμμετέχοντες.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here