Αρχική Ειδήσεις Άρχισαν να… δολοφονούν ελάφια και σκυλιά στην Πιερία

Άρχισαν να… δολοφονούν ελάφια και σκυλιά στην Πιερία

0

Τις τελευταίες 15 μέρες και ύστερα από περιστατικά διαρρήξεων και καταστροφών στον περιφραγμένο χώρο του Πάρκου, άγνωστοι δολοφόνησαν ένα ζευγάρι ελάφια, αλλά και δύο ποιμενικά σκυλιά τα οποία προστάτευαν τις εγκαταστάσεις του «ΤΗΘΥΣ». Αυτό καταγγέλλεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Ακόμη και σε δύσκολες στιγμές, όταν λαθραλιεύουν, όταν κυνηγούν, όταν μας κατέστρεφαν τις περιφράξεις και τους ιχθυοφραγμούς, ακόμη και όταν διέρρηξαν το Μουσείο και κατέστρεψαν μέρος του μουσειακού υλικού ή όταν έκλεψαν φωτοβολταϊκά στοιχεία, επιλέξαμε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους και να περιορισθούμε στις καταγγελίες και τις καταγραφές των συμβάντων στην αστυνομία» τονίζεται σχετικά.

Όμως, σύμφωνα με τη διοίκηση του Πάρκου, «η δολοφονία των ζώων, μας επιβάλει ν’ αλλάξουμε τακτική απέναντι σ΄ αυτούς τους ‘αγνώστους». «Δεν ξέρουμε ποιος είναι ο ρόλος τους», διευκρινίζουν, «ποιον και ποιους εξυπηρετούν, ποια είναι τα κίνητρα τους, ούτε εάν ντοπάρονται απ’ αυτούς που βλέπουν, επιδιώκουν και ονειρεύονται τον υγρότοπο, ως φιλέτο επενδυτικών ευκαιριών ή ως ευκαιρία αναδιανομής γης».

Καταλήγοντας, η διοίκηση δηλώνει αποφασισμένη να υπερασπισθεί το περιβάλλον και να αναμετρηθεί «με το ανήθικο ανάστημα όσων δολοφόνησαν τα ζώα, όσων λαθραλιεύουν και όσων υπόσχονται και επενδύουν σε μέλλουσες, άμεσες επενδύσεις τοπικής ανάπτυξης με γέφυρες ή χωρίς γέφυρες».

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here