Αρχική Ειδήσεις Υδρογονάνθρακες: Διαγωνισμός για Ιόνιο και νότια της Κρήτης

Υδρογονάνθρακες: Διαγωνισμός για Ιόνιο και νότια της Κρήτης

0

Έως τον Μάιο καλούνται οι ενδιαφερόμενες πετρελαϊκές εταιρείες να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για συμμετοχή στο διαγωνισμό για έρευνες υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης σύμφωνα με την προκήρυξη που δημοσιεύθηκε στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχει θέσει το ΥΠΕΚΑ, ότι οι προσφορές των ενδιαφερόμενων πετρελαϊκών εταιρειών θα υποβληθούν ως τον Μάιο του 2015 (έξι μήνες μετά τη δημοσίευση της πρόσκλησης) και ακολουθούν τρεις μήνες για την αξιολόγηση των προσφορών και άλλοι 3 μήνες διαπραγματεύσεων. Έτσι το Νοέμβριο του 2015 θα έχουν αναδειχθεί οι ανάδοχοι.

Ο διαγωνισμός αφορά 20 θαλάσσιες περιοχές («οικόπεδα»), έκτασης από 1801 έως 9543 τετραγωνικών χιλιομέτρων που χαράχθηκαν σε περιοχές όπου το βάθος της θάλασσας επιτρέπει τεχνικά την πραγματοποίηση γεωτρήσεων.

Τα δεδομένα που προέκυψαν από τις σεισμικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν το 2012 στις περιοχές αυτές καθώς και όσα δεδομένα έχουν συλλεχθεί κατά καιρούς είναι διαθέσιμα σε data rooms για τους επενδυτές που λειτουργούν στην Αθήνα, το Όσλο, τη Σιγκαπούρη και το Χιούστον.

Προηγήθηκε πρόσφατα η δημοσίευση της προκήρυξης για τις περιοχές ‘Αρτας-Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας και Βορειοδυτικής Πελοποννήσου για τις οποίες τα χρονοδιαγράμματα είναι πιο σφιχτά καθώς η προθεσμία υποβολής προσφορών λήγει 3 (και όχι 6) μήνες από τη δημοσίευση. Για τις περιοχές αυτές οι ανάδοχοι θα αναδειχθούν συνεπώς έως τον Αύγουστο.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here