Αρχική Ειδήσεις Τα τρία θεραπευτικά μπαχαρικά των γιορτών

Τα τρία θεραπευτικά μπαχαρικά των γιορτών

0
Διαφήμιση

Οι γιορτές έχουν αναμφίβολα άρωμα κανέλας, γαρίφαλου και μοσχοκάρυδου! Τα γεύματα και τα γλυκά της περιόδου χαρακτηρίζονται από τα μπαχαρικά τους και αυτό είναι τελικά αρκετά καλό για την υγεία μας.

Τα τρία μπαχαρικά των Χριστουγέννων θα ενισχύσουν την πέψη σας, βοηθώντας σας να απολαύσετε περισσότερο το πνεύμα των διακοπών και το χρόνο σας με τους φίλους και την οικογένεια.

Κανέλα

Καθώς ο χειμώνας έφτασε, η χρήση της κανέλας είναι μια καλή επιλογή. Αυξάνει την ζεστασιά και την κυκλοφορία του αίματος και υποστηρίζει την αποτελεσματική πέψη των λιπών και βαριών φαγητών. Η κανέλα βοηθά στην αντιμετώπιση της κυκλοφοριακής συμφόρησης που συχνά συνοδεύεται από τα κρεμώδη φαγητά και γλυκά.

Η κανέλα επίσης δοκιμάζεται σαν φάρμακο για την πρόληψη της εμφάνισης των κρυολογημάτων. Εάν υποφέρετε από βήχα, κρυολόγημα ή πονόλαιμο, μπορείτε να προσθέσετε κανέλα στο φαγητό σας για να επιταχύνετε τη διαδικασία επούλωσης σας. Η κανέλα διαλύει τη βλέννα και βοηθά κατά του βήχα και της συμφόρησης των βρόγχων.

Μοσχοκάρυδο

Το μοσχοκάρυδο είναι ένα θαυμάσιο πεπτικό βοήθημα. Συνήθως προστίθενται στην κρέμα και στο τυρί σε σάλτσες, σε πιάτα με αυγά και κρεμώδη επιδόρπια. Το μοσχοκάρυδο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την πέψη.

Γαρίφαλο

Αυτό είναι άλλο ένα μπαχαρικό που μόλις συνειδητοποιήσετε την απεραντοσύνη της ικανότητας επούλωσης θα έχετε την ευκαιρία να αναζητήσετε περισσότερους τρόπους για να το χρησιμοποιήσετε στην κουζίνα σας.

Η πλούσια, ζεστή γεύση και το άρωμα αυτού του καρυκεύματος, παρέχει μια ευχάριστη έμφαση σε γλυκά και αλμυρά πιάτα και πρωτοστατεί στη γεύση των κουλουριών και  στις πίτες.

Όπως η κανέλα, το γαρίφαλο είναι ένα αντίδοτο στην βλέννα. Βαριά επιδόρπια είναι γνωστό ότι φράζουν τα ιγμόρεια, κάνουν θαμπό το μυαλό και αυξάνουν την παραγωγή φλέγματος. Τα γαρίφαλα καθαρίζουν τα ιγμόρεια, ενθαρρύνουν την πνευματική διαύγεια και δίνουν μια λύση κατά του φλέγματος.

Διαφήμιση