Αρχική Ειδήσεις «Πράσινο» στη λειτουργία πυρηνικών αντιδραστήρων στην Ιαπωνία

«Πράσινο» στη λειτουργία πυρηνικών αντιδραστήρων στην Ιαπωνία

0
Διαφήμιση

Τη σύμφωνη γνώμη του για την επανεκκίνηση των πυρηνικών αντιδραστήρων Σεντάι 1 και 2, των πρώτων που ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές οι οποίες κατέστησαν αυστηρότερες μετά το ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό Νταϊίτσι της Φουκουσίμα το 2011 έδωσε ο κυβερνήτης της ιαπωνικής επαρχίας της Καγκοσίμα, εν μέσω αντιδράσεων.

Ο κορυφαίος αξιωματούχος των τοπικών αρχών, ο οποίος έχει τον τελευταίο λόγο, ενέκρινε την επαναλειτουργία των δύο αντιδραστήρων το απόγευμα (ώρα Ιαπωνίας), σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, βάσει εγγυήσεων που προσφέρθηκαν από την εταιρεία που εκμεταλλεύεται τον πυρηνικό σταθμό, την Kyushu Electric Power, και από την κυβέρνηση που θέλει να επαναλειτουργήσουν όλες οι εγκαταστάσεις που θεωρούνται ασφαλείς.

Ο δήμος του Σατσουμασεντάι, στον οποίο βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός, είχε προηγουμένως συμφωνήσει κι αυτός να επαναλειτουργήσουν οι αντιδραστήρες και ο κυβερνήτης είχε αποφασίσει να μην συμβουλευτεί τους άλλους γύρω δήμους, καθώς ο νόμος δεν τον υποχρέωνε να το κάνει.

Για τον πυρηνικό σταθμό Σεντάι, το επόμενο στάδιο θα είναι το “ναι” της δεξιάς κυβέρνησης του Σίνζο Άμπε. Η έγκρισή της θεωρείται εξασφαλισμένη και θα ακολουθήσουν μερικές τεχνικές διαδικασίες που δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, αλλά πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις αρχές του 2015.

Οι οικολόγοι είχαν καταγγείλει εκ των προτέρων την απόφαση της επαρχίας Καγκοσίμα.

Περίπου 16.000 άνθρωποι είχαν διαδηλώσει το Σεπτέμβριο στο Τόκιο εναντίον της επανεκκίνησης των πυρηνικών αντιδραστήρων και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η πλειοψηφία του πληθυσμού τάσσεται εναντίον.

Διαφήμιση