Αρχική Καταστροφές Ο θερμότερος Οκτώβριος για όλο τον πλανήτη αυτός του 2014

Ο θερμότερος Οκτώβριος για όλο τον πλανήτη αυτός του 2014

0
Διαφήμιση

Ο ένας μετά τον άλλο οι μήνες του 2014 καταγράφουν ρεκόρ ως οι θερμότεροι για όλο τον πλανήτη από τότε που έχει ξεκινήσει να καταγράφεται η θερμοκρασία, το 1880. Έτσι μετά τον Σεμπτέμβριο και ο Οκτώβριος αναδείχθηκε ως πιο θερμός μήνας, ανακοίνωσε η Αμερικανική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA).

Πρόκειται επίσης για τον 38ο συνεχόμενο Οκτώβριο όπου η παγκόσμια θερμοκρασία ήταν πάνω από τον μέσο όρο αυτής του 20ού αιώνα, φτάνοντας τους 14,74 βαθμούς Κελσίου, διευκρίνισε η NOAA.

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2014, η μέση θερμοκρασία στην επιφάνεια των ωκεανών και της ξηράς ήταν 10,3 βαθμοί Κελσίου, ξεπερνώντας κατά 1,05 βαθμό τη μέση θερμοκρασία του προηγούμενου αιώνα.

Ο Οκτώβριος ήταν επίσης ο τρίτος συνεχόμενος μήνας και ο πέμπτος των τελευταίων έξι μηνών που σημειώθηκε θερμοκρασία-ρεκόρ σε όλο τον πλανήτη. Ο Ιούλιος του 2014 ήταν ο τέταρτος θερμότερος που έχει καταγραφεί ποτέ.

Η θερμοκρασία στην επιφάνεια των ωκεανών ήταν τον Οκτώβριο η πιο αυξημένη που έχει καταγραφεί ποτέ για τον μήνα αυτό, ξεπερνώντας κατά 0,62 βαθμό τη μέση θερμοκρασία του 20ού αιώνα.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here