Αρχική Τεχνολογία «Nέα Γενιά» Machine Struxure από την Schneider Electric

«Nέα Γενιά» Machine Struxure από την Schneider Electric

0
Διαφήμιση

H Schneider Electric εγκαινιάζει μια νέα οικογένεια ελεγκτών PLC με το Machine Struxure Με τη «Nέα Γενιά» του Machine Struxure, η Schneider Electric εξασφαλίζει την ομαλή και βέλτιστη απόδοση των λύσεων αυτοματισμού στην κατασκευή μηχανημάτων για πολλά χρόνια στο μέλλον.

Η μεγαλύτερη ευελιξία στο υλικό των λογικών ελεγκτών PLC όπως και η ακόμα μεγαλύτερη λειτουργικότητα, οδηγεί στη βελτιστοποίηση του κόστους αυτοματισμού για ένα ευρύ φάσμα μηχανημάτων.

Έτσι, η Schneider Electric με τη νέα της προσφορά έρχεται να καλύψει μια ακόμη σημαντική ανάγκη της εποχής, ενώ ταυτόχρονα με τη δυνατότητα επικοινωνίας Ethernet ακόμη και στους μικρότερους ελεγκτές, ικανοποιεί την επιπλέον ανάγκη της αγοράς για εύκολη ενσωμάτωση σε τρέχουσες λύσεις επικοινωνίας.

Οι συμπαγείς νέοι ελεγκτές PLC θέτουν νέα πρότυπα όσον αφορά στη λειτουργικότητα και την απόδοση με απλή μηχανική, αυξημένες ικανότητες επικοινωνίας και πραγματική επεκτασιμότητα.

Με ένα ευέλικτο, σπονδυλωτό σύστημα I/O, απλούστερων τρόπων τοποθέτησης μονάδων επικοινωνίας, καθώς και ένα σχεδιασμό με μονάδες ασφάλειας ενσωματωμένες στο σύστημα I/O, επιτρέπουν λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες και των πιο απαιτητικών εφαρμογών, μειώνοντας δραστικά τον χρόνο και το συνολικό κόστος της εγκατάστασης.

Οι ελεγκτές Modicon M221 για την πλειονότητα των εφαρμογών, οι ελεγκτές Modicon M241 για εφαρμογές με υψηλότερες απαιτήσεις απόδοσης, και οι ελεγκτές Modicon M251 για σπονδυλωτή και αποκεντρωμένη αρχιτεκτονική, έχουν σχεδιαστεί ταυτόχρονα για οικονομία αλλά και για υψηλή λειτουργικότητα, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα των αναγκών των μηχανημάτων.

Επιπλέον με τον νέο ελεγκτή Modicon LMC078 το εύρος λειτουργίας των ελεγκτών Modicon επεκτείνεται ακόμη περαιτέρω στις εφαρμογές υψηλών απαιτήσεων κίνησης, με αξιοσημείωτες επιδόσεις συγχρονισμού μέχρι οκτώ αξόνων σέρβο με χρόνο κύκλου ενός χιλιοστού του δευτερολέπτου, ή έως 16 αξόνων σέρβο με χρόνο κύκλου από δύο χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Όλοι οι ελεγκτές της «Νέας Γενιάς» διαθέτουν ενσωματωμένες θύρες USB για τον προγραμματισμό, με ξεκάθαρη επιλογή σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εφαρμογής και με δυνατότητες επιλογές που περιλαμβάνουν σειριακή διασύνδεση αλλά και δυνατότητα επιλογής Ethernet και web server, προσφέροντας εκτεταμένη ενσωματωμένη συνδεσιμότητα, όπως γρήγορους μετρητές και PWM/PLS εξόδους ακόμη και σε μια τυπική διαμόρφωση, χωρίς την ανάγκη επιπλέον εξαρτημάτων και περαιτέρω κόστη. Αυτό σημαίνει ότι οι κινητήρες servo, σειρά Lexium, και προϊόντα τρίτων κατασκευαστών μπορούν να συνδεθούν απ’ευθείας σε I/O, χωρίς έτσι την απαραίτητη ανάγκη για ένα βιομηχανικό δίκτυο.

Επιπλέον, το νέο ειδικά σχεδιασμένο σύστημα καρτών επέκτασης I/O Modicon ΤΜ3 επιτρέπει ευέλικτη και προσαρμόσιμη επέκταση των ακροδεκτών Ι/Ο σε όλες τις ελεγκτές, επιτρέποντας την προσθήκη έως και 14 καρτών επέκτασης στους ελεγκτές μέσω του νέου διαύλου επέκτασης I/O, η οποία είναι 10 φορές γρηγορότερη από τις παραδοσιακές λύσεις. Οι νέες κάρτες επέκτασης ρελέ ασφαλείας μπορούν επίσης να συνδεθούν απ’ ευθείας στον δίαυλο επέκτασης I/O, εξοικονομώντας χρόνο και κόστος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τους χρήστες Twido όλα τα προγράμματα είναι απόλυτα συμβατά και μπορούν όχι μόνο να αναγνωσθούν από το νέο λογισμικό SoMachine Basic, αλλά και να μετατραπούν αυτόματα στο νέο Modicon M221 χρησιμοποιώντας ακόμη και τις υπάρχοντες κάρτες επέκτασης ΤΜ2 του Twido.

Τέλος, κάθε ελεγκτής «νέας γενιάς» έχει τυπωμένο στο περίβλημα του ένα ξεχωριστό QR code, για σαφή αναγνώριση. Ο χρήστης μπορεί μέσω του smartphone να ‘διαβάσει’ αυτόν τον μοναδικό κωδικό και αυτός να τον καθοδηγήσει στην ειδική ιστοσελίδα της Schneider Electric, όπου περιέχει οδηγίες χρήσης και manuals ή ακόμα και να απευθύνει στην Schneider Electric σε περίπτωση ανάγκης για επικοινωνία με την υπηρεσία ή το προσωπικό υποστήριξης.

Τέλος, όλα τα μοντέλα διαθέτουν εύκολο και βολικό χειρισμό των δεδομένων, ενώ τα στοιχεία του προγράμματος είναι αποθηκευμένα σε κάρτες SD, γεγονός που καθιστά εύκολη την μεταφορά δεδομένων. Ένα άλλο μοναδικό πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα εγκατάστασης του προγράμματος ή και του firmware σε ελεγκτή από υπολογιστή, ακόμη και όταν ο ελεγκτής είναι απενεργοποιημένος.

Διαφήμιση