Αρχική Ειδήσεις Επεκτείνει το δίκτυο υδατοδρομίων στην Κρήτη η Hellenic Seaplanes

Επεκτείνει το δίκτυο υδατοδρομίων στην Κρήτη η Hellenic Seaplanes

0

Στην επέκταση του δικτύου της στην Κρήτη με την προσθήκη της Σητείας στον χάρτη των υδατοδρομίων, προχωρά η Hellenic Seaplanes, ολοκληρώνοντας την διαδικασία παραχώρησης χώρου για το υδατοδρόμιο στο λιμάνι της περιοχής.

Ανάδοχος επενδυτής ορίστηκε η εταιρεία «Υδατοδρόμιο Σητείας ΙΚΕ», θυγατρική εταιρεία της Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε/ Hellenic Seaplanes S.A. μετά την επιτυχή αξιολόγηση της από την επιτροπή διαγωνισμού που συστάθηκε από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σητείας.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ακολούθησε συνάντηση του Αντιπροέδρου της Hellenic Seaplanes κ. Μιχάλη Ασσαριώτη με τοπικούς φορείς όπου συζητήθηκε η προοπτική συνεργειών στην λειτουργία του Υδατοδρομίου.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ακολούθησε συνάντηση του Αντιπροέδρου της Hellenic Seaplanes κ. Μιχάλη Ασσαριώτη με τοπικούς φορείς όπου συζητήθηκε η προοπτική συνεργειών στην λειτουργία του Υδατοδρομίου.

Σε δήλωσή του ο κ. Ασσαριώτης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του υδατοδρομίου και εκτιμούμε ότι η Σητεία θα είναι το πρώτο υδατοδρόμιο που θα λειτουργήσει στην Κρήτη. Πιστεύουμε πως αυτό δείχνει πια ξεκάθαρα ότι οι ιδιωτικές επενδύσεις συνιστούν τον μόνο γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο για την αδειοδότηση υδατοδρομίων στην Ελλάδα».

Με δεδομένο ότι σήμερα πάνω από 30 υδατοδρόμια σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε φάση αδειοδότησης και υλοποίησης, αν όλες οι διαδικασίες υλοποιηθούν εντός των σχετικών χρονοδιαγραμμάτων, εκτιμάται πως από το 2015 οι Έλληνες θα μπορούν να πετάνε σχεδόν παντού με υδροπλάνα.

Τα οφέλη από ένα τέτοιο επιχειρηματικό εγχείρημα θα είναι πολλαπλά εφόσον θα λειτουργήσει ευεργετικά για την άρση της απομόνωσης των απομακρυσμένων νησιωτικών μας περιοχών, την σύσφιξη των σχέσεων των τοπικών κοινωνιών με τον κυρίως εθνικό κορμό της χώρας καθώς και για την εμπορική και κοινωνική ανάπτυξη νησιών και τόπων του ευρύτερου Ελληνικού χώρου, που σήμερα δικαιολογημένα αισθάνονται στο περιθώριο.

Αναμφίβολα, η ανάπτυξη ενός πανελλαδικού δικτύου υδατοδρομίων από την Hellenic Seaplanes, μπορεί να δώσει ώθηση στα τουριστικά επαγγέλματα, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να στηρίξει την εξυπηρέτηση ασθενών με αεροδιακομιδές, τόσο για τους Έλληνες όσο και τους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους αναφέρει: «Η πορεία της συγκεκριμένης επενδυτικής δραστηριότητας της εταιρείας μας προχωράει με σταθερά βήματα και δεν έχει άλλη κατεύθυνση από την ολοκλήρωση του δικτύου.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα εθνικής σημασίας και αναμένουμε από τις Περιφέρειες και Δημοτικές Αρχές να συμβάλουν ουσιαστικά και να βοηθήσουν στην παράκαμψη των καθυστερήσεων, έτσι ώστε να έχουμε σύντομα ένα βιώσιμο δίκτυο υδατοδρομίων, που θα δώσει μια νέα πνοή στην διασύνδεση όλης της Ελλάδας. Η εταιρεία μας έχει ήδη ξεκινήσει την διαδικασία για αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίων σε παράλια, νησιά και λίμνες όπου σύντομα θα έχουν διασύνδεση με υδροπλάνο μεταξύ τους».

Οι επενδύσεις στα υδατοδρόμια

Η εταιρεία Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε/ Hellenic Seaplanes S.A. ως επενδυτική εταιρεία στο χώρο των υδατοδρομίων και υδροπλάνων έχει ξεκινήσει επενδύσεις στα εξής υδατοδρόμια χωρίς να επιβαρυνθεί ο Φορέας Διαχείρισης Λιμένα ή Δήμος οποιοδήποτε κόστος: Υδατοδρόμιο Σκύρου, Αλοννήσου, Αμφιλοχίας, Σκοπέλου, Τήνου,  Πάτμου, Σάμου,  Χαλκιδικής (Μαρίνα), Λήμνου (Μαρίνα),  Πάργας (Μαρίνα),  Σητείας

Επίσης ξεκίνησε τις διαδικασίες για δημιουργία υδατοδρομίων στις λίμνες: Τριχωνίδας στο Αγρίνιο, Παμβώτιδας στα Ιωάννινα, Καϊάφα στην Ζαχάρω Ηλείας, Πολυφύτου στην Κοζάνη, Κερκίνης στις Σέρρες, Μεγάλη Πρέσπα στη Φλώρινα, Βεγορίτιδας στο Αμύνταιο

Παράλληλα η εταιρεία ανάλαβε ως Τεχνικός Σύμβουλος αδειοδότησης υδατοδρομίων (χωρίς να επιβαρυνθεί ο Φορέας Διαχείρισης Λιμένα οποιοδήποτε κόστος) στο: Υδατοδρόμιο Βόλου, Ζακύνθου,  Κέρκυρα,  Μεγανήσι,  Χαλκιδική

Ταυτόχρονα με τις ιδιωτικές επενδύσεις έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες αδειοδότησης από τους Δημόσιους Φορείς Διαχείρισης Λιμένων, Δήμους αλλά και Περιφέρειες, οι οποίοι αναθέτουν σε εξωτερικό τεχνικό σύμβουλο τον σχεδιασμό και την αδειοδοτική διαδικασία.

Στην συνέχεια μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας θα ορίσουν ανάδοχο κατασκευαστή, οποίος θα κατασκευάσει το υδατοδρόμιο για να λάβουν την τελική άδεια λειτουργίας και μετέπειτα να παραχωρήσουν τα υδατοδρόμια προς εκμετάλλευση σε ιδιώτες.

Οι επενδύσεις εντός Αττικής

Τέλος, η Hellenic Seaplanes έχει προχωρήσει σε εκδήλωση ενδιαφέροντος προς το ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση τμημάτων του ακινήτου «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας» 350 στρεμμάτων, όπου έχει προκηρυχτεί ο διαγωνισμός για εκμετάλλευση του ακινήτου αλλά και για την διαχείριση της Μαρίνας Αθηνών στο ΣΕΦ, με σκοπό την κατασκευή μητροπολιτικού Υδατοδρομίου Αττικής. Είναι μια επένδυση ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, η οποία εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην αναδιαμόρφωση της περιοχής και θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here