Αρχική Καταστροφές Εξοντώνουν την πανίδα στη Χίο!

Εξοντώνουν την πανίδα στη Χίο!

0
Διαφήμιση

Τη βάρβαρη συνήθεια, να αιχμαλωτίζουν πουλιά με ξόβεργα, οδηγώντας με τον τρόπο αυτό κυριολεκτικά σε γενοκτονία την πανίδα του τόπου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου, υπενθυμίζοντας – συνάμα – τις ποινικές συνέπειες για τους δράστες.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει τα εξής:

“Αυτό δεν είναι χόμπυ, είναι γενοκτονία. Δεκάδες δέντρα με ξόβεργα, τεχνητές κατασκευές με ξόβεργα, πουλιά-κράχτες σε κλουβιά και ζήλος ανυπέρβλητος από τον δημιουργό τους ώστε να πιάσει όσο το δυνατόν περισσότερα πουλιά. Να τα κάνει τι; Να τα φάει; Να τα πουλήσει; Να τα στραγγαλίσει ξεκολλώντας τα από τον οξό ή να τους σπάσει τα ποδαράκια;

Να τα βάλει σε κλουβιά και να ακούει το κελάηδημα-κραυγή αγωνίας του αιχμαλωτισμένου πουλιού όταν ρεμβάζει; Για αυτό το τελευταίο ίσως να έχουμε κάποιες αμφιβολίες, για το γεγονός δηλαδή πως κάποιος που παγιδεύει με τόσο δόλιο τρόπο τα μικροσκοπικά πτηνά του Θεού έχει καλλιτεχνικές τάσεις που τον ωθούν σε ρεμβασμούς και ονειροπολήσεις.

Υπενθυμίζουμε πως η αιχμαλωσία πτηνών με ξόβεργα και άρες είναι παράνομη και τιμωρείται από το Νόμο. Επίσης, η Διεύθυνση Δασών Χίου μπορεί να ενημερώσει όποιον το επιθυμεί για τα πουλιά που απαγορεύεται να αιχμαλωτισθούν.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου κατήγγειλε το περιστατικό στις αρμόδιες υπηρεσίες όπως προβλέπεται από το καταστατικό του και όπως οφείλει να κάνει κάθε συνειδητοποιημένος πολίτης για την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη της πανίδας του τόπου μας”.

Πηγή: astraparis.gr

Διαφήμιση