Αρχική Ειδήσεις Εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες της HELMEPA στο SS HELLAS LIBERTY

Εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες της HELMEPA στο SS HELLAS LIBERTY

0
Διαφήμιση

Σε έναν ιστορικό χώρο-σύμβολο της διαχρονικής εξέλιξης της ελληνικής ναυτιλίας, το SS HELLAS LIBERTY και συγκεκριμένα στην αίθουσα «Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου», η HELMEPA παρουσίασε τις νέες εκπαιδευτικές της πρωτοβουλίες στην ευρύτερη ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μ. Βαρβιτσιώτης συνοδευόμενος από την ηγεσία του Λ.Σ., η μέχρι πρόσφατα Επίτροπος Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας, κα Μ. Δαμανάκη, ο Πρέσβης της Νορβηγίας στην Ελλάδα κ. S. Larsen, η διπλωματική ακόλουθος της Πρεσβείας του Μεξικού κα R.M. Betancourt-Moreno, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γ. Γράτσος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων κ. Χρ. Σημαντώνης, Μέλη του ΔΣ της HELMEPA, Διευθυντές και στελέχη εταιρειών και οργανισμών μελών της, εκπρόσωποι φορέων και του ναυτιλιακού Τύπου.

Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους, ο Πρόεδρος, Δρ. Ι. Κούστας, αναφέρθηκε στη συμβολή της ανανεούμενης εκπαίδευσης που προσφέρει η HELMEPA στη διατήρηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών της ελληνικής ναυτιλίας. Με το νέο πρόγραμμα e-learning, που προετοιμάστηκε σε συνεργασία με τη DYNAMARINe, εταιρικό μέλος, η HELMEPA συμβαδίζει με τη μοντέρνα τεχνολογία προς όφελος των μελών της.

Έτσι, δίνει τη δυνατότητα στα μέλη να αξιοποιήσουν τα σύγχρονα μέσα για την επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού τους και ευχαρίστησε τη DYNAMARINe για την ευγενική της προσφορά καθώς και την Επιτροπή Εκπαίδευσης (Training Committee) και όλες τις εταιρείες και τους οργανισμούς για τη συμβολή τους.

Ο Δρ. Στ. Περισσάκης της DYNAMARINe παρουσίασε το πρόγραμμα e-learning, που είναι στη διάθεση των μελών της HELMEPA και περιλαμβάνει παρουσιάσεις στην αγγλική σε θέματα πρόληψης της ρύπανσης και ασφάλειας στα πλοία. Ακόμη, έχει τη δυνατότητα ο χρήστης να αξιολογήσει τις γνώσεις του και μετά από επιτυχή εξέταση να λάβει σχετικό πιστοποιητικό της HELMEPA.

Στη συνέχεια, η Εκτελεστική Συντονίστρια της HELMEPA, κα Κρ. Πρεκεζέ, παρουσίασε το νέο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα 2015, που περιλαμβάνει 5 κατηγορίες σεμιναρίων. Πρόκειταιγιατις: Safety First, Pollution Prevention, Marine Environmental Awareness, Lessons Learnt and Experience Sharing και Navigational Procedures.

Τα θέματα έχουν επιλεγεί σε στενή συνεργασία με την Εκπαιδευτική Επιτροπή της HELMEPA. Βασίζονται στις σημαντικότερες νομοθετικές εξελίξεις στον ΙΜΟ, τις προτάσεις των εταιρειών μελών και των συμμετεχόντων στα προηγούμενα προγράμματα και στα αποτελέσματα των επιθεωρήσεων πλοίων στα λιμάνια.

Σε αναγνώριση της φιλοξενίας της εκδήλωσης, ο Γενικός Διευθυντής της HELMEPA ο κ. Μητσάτσος προσέφερε στον εκπρόσωπο του «Ομίλου Φίλων του SS HELLAS LIBERTY» Καπετάν Βαγγέλη Κούζιλο, τη σημαία της HELMEPA για να κυματίζει στον ιστό αυτού του ιστορικού πλοίου-μουσείου της ελληνικής ναυτικής οικογένειας.

Διαφήμιση