Αρχική Ειδήσεις Ανοίγει η στρόφιγγα παροχής φυσικού αερίου προς την Ουκρανία από Gazprom

Ανοίγει η στρόφιγγα παροχής φυσικού αερίου προς την Ουκρανία από Gazprom

0
Διαφήμιση

Η Ρωσία «επλήρωσε τις υποχρεώσεις» της που απορρέουν από τη συμφωνία για την επανάληψη των παραδόσεων φυσικού αερίου στην Ουκρανία, η οποία επιτεύχθηκε μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου, ανακοίνωσε ο ρωσικό κολοσσός Gazprom.

«Η ρωσική κυβέρνηση μόλις υπέγραψε ένα διάταγμα που αφορά τη χαμηλότερη τιμή για τις εξαγωγές (φυσικού αερίου) στην Ουκρανία», δήλωσε ο Σεργκέι Κουπριάνοφ, ο εκπρόσωπος της Gazprom, μιλώντας σε ρωσικές ειδησεογραφικά πρακτορεία.

«Επομένως, η Ρωσία εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις τη που απορρέουν από τη συμφωνία», συνέχισε προσθέτοντας ότι η εταιρεία είναι «έτοιμη να επαναλάβει τις παραδόσεις φυσικού αερίου προς την Ουκρανία όταν η Naftogaz (η ουκρανική εταιρεία φυσικού αερίου) θα έχει εκπληρώσει και τις δικές της υποχρεώσεις».

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπέγραψε ένα διάταγμα με το οποίο ορίζεται στα 378,22 δολάρια ανά χίλια κυβικά μέτρα η τιμή του φυσικού αερίου μέχρι τις 31 Μαρτίου 2015.

Μετά τις διήμερες διαπραγματεύσεις τους στις Βρυξέλλες, η Ουκρανία και η Ρωσία κατέληξαν τελικά σε μια προσωρινή συμφωνία που εξασφαλίζει τον εφοδιασμό της Ουκρανίας, αλλά επίσης και της δυτικής Ευρώπης, με φυσικό αέριο για τον χειμώνα. Η ρύθμιση του χρέους των 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Ουκρανίας προς τη Ρωσία θα γίνει σε δύο δόσεις, με την πρώτη να καταβάλλεται άμεσα και την δεύτερη μέχρι τα τέλη του έτους.

Διαφήμιση