Αρχική Ειδήσεις Βράβευση Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου από το ΥΠΕΚΑ

Βράβευση Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου από το ΥΠΕΚΑ

0
Διαφήμιση

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος βράβευσε για το έργο του ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, σε ημερίδα που διοργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ηθικής με θέμα «Οι ηθικές αξίες για κοινωνική ευημερία», σε ημερίδα που διοργανώθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Ο κ. Μανιάτης κατά τον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. «Σήμερα, που εκτός από την οικονομική, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και μία περιβαλλοντική κρίση, πλανητικών διαστάσεων, δεν μπορούμε πλέον να κλείνουμε τα μάτια», δήλωσε ο υπουργός ΠΕΚΑ.

Επισήμανε δε, ότι «οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις παγκοσμίως, έχοντας κατανοήσει πλήρως τον ρόλο, τις ευθύνες, αλλά και το συμφέρον τους, έχουν φροντίσει να ενσωματώσουν την έννοια της αειφορίας στην επιχειρηματική στρατηγική τους».

«Ηθική επιχείρηση σήμερα, είναι η επιχείρηση, η οποία επενδύει στις βιώσιμες τεχνολογίες και την καινοτομία. Η επιχείρηση, η οποία αξιοποιεί εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Η επιχείρηση, η οποία φροντίζει να μειώνει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα», ανέφερε ο κ. Μανιάτης

Τέλος, ο υπουργός τόνισε, ότι η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη δεν είναι παρά η έντιμη και ηθική λειτουργία μιας επιχείρησης απέναντι στην κοινωνία, τους πελάτες, το περιβάλλον και τους εργαζομένους της.

Διαφήμιση