Αρχική Καταστροφές Τοξικές ουσίες καταστρέφουν το κανάλι Μπελίτσα στις Σέρρες

Τοξικές ουσίες καταστρέφουν το κανάλι Μπελίτσα στις Σέρρες

0
Διαφήμιση

Αντιμέτωποι με μία αποκρουστική εικόνα βρέθηκαν οι κάτοικοι του χωριού Καλά Δένδρα που βρίσκεται δίπλα στο κανάλι Μπελίτσα όπου νεκρά ψάρια επέπλεαν στην επιφάνεια ή είχαν ξεβραστεί στις όχθες του και το νερό «κατάλευκο». Η αποπνικτική μυρωδιά του καναλιού αποκάλυψε στους κατοίκους τη μεγάλη αυτή οικολογική καταστροφή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Καλών Δέντρων, Θωμά Τσίμα, “σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων, από τη Βαμβακιά μέχρι τα Καλά Δέντρα, τα νερά του καναλιού έγιναν κάτασπρα”.

“Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μπέλιτσα ρυπαίνεται από τοξικές ουσίες που πετά κάποιος ασυνείδητος” δήλωσε ο κ. Τσίμας, επισημαίνοντας πως στο παρελθόν οι κάτοικοι εντόπισαν φορτηγό που έριχνε σ’ αυτό φυτοφάρμακα”.

Αμέσως κλήθηκαν οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, που προέβησαν σε δειγματοληψία των μολυσμένων νερών.

“Θα αναλύσουμε τα δείγματα του νερού που πήραμε και θα προβούμε στις ανάλογες ενέργειες”, δήλωσε ο επόπτης Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών Χρήστος Βουλγαρίδης.

Οι κάτοικοι των Καλών Δέντρων και των γύρω περιοχών ανησυχούν ιδιαίτερα, καθώς προμηθεύονται νερό από το κανάλι προκειμένου να ποτίσουν τα χωράφια και τα οπωροκηπευτικά τους.

Το κανάλι, παρά τη συνεχή ροή του, παρέμεινε «κατάλευκο» για περισσότερες από τρεις ώρες ενώ αποπνικτική μυρωδιά έφτανε μέχρι τα διπλανά χωριά.

“Αυτό το θέμα πρέπει να τελειώνει γιατί δεν βοηθάει κανέναν και κυρίως την κοινωνία, θα βρεθούν οι υπεύθυνοι”, δήλωσε ο προϊστάμενος της Κτηνιατρικής Διεύθυνσης Σερρών Λεωνίδας Βαρούδης.

Διαφήμιση