Αρχική Ειδήσεις Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναγκάζουν την Ευρώπη να προσαρμοστεί στην κλιματική αλλαγή

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναγκάζουν την Ευρώπη να προσαρμοστεί στην κλιματική αλλαγή

0
Διαφήμιση

Νέα έρευνα φέρνει στο φως το ενδιαφέρον 30 ευρωπαϊκών χωρών για την κλιματική αλλαγή λόγω των καταστροφών που έχουν επιφέρει το τελευταίο διάστημα τα ακραία καιρικά φαινόμενα σε πολλές πόλεις της ευρωπαϊκής ένωσης τονίζοντας την ανάγκη για μία ενιαία γραμμή αντιμετώπισης των επικίνδυνων αυτών φαινομένων.

Οι περισσότερες χώρες αναγνωρίζουνε ότι έχουν κάποια όρια λόγω της οικονομικής τους κατάστασης και δεν μπορούν να πάρουν άμεσα μέτρα. Παρά αυτές τις δυσκολίες τουλάχιστον οι μισές χώρες δείχνουν προθυμία να αναλάβουν δράση έστω και σε εθνικό επίπεδο πράγμα το οποίο βασίζετε στο ότι η κλιματική αλλαγή έχει αυξηθεί τα τελευταία πέντε χρόνια στα δύο τρίτα των χωρών της ΕΕ.

Η κλιματική αλλαγή αναμένετε να επηρεάσει την Ευρώπη με αυξημένες πλημύρες, παλίρροιες, αυξομειώσεις στα επίπεδα της θάλασσας και άλλες περιβαλλοντικές αλλαγές όπως οι μετακινήσεις των πτηνών και οι εποχές των νέων σοδειών.

Πολλές χώρες έχουν ξεκινήσει ήδη να παρακολουθούν και να εξετάζουν την πρόοδο τους στα θέματα της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής. Ο κύριος σκοπός είναι να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και τις τακτικές που έχουν εφαρμοστεί μέχρι στιγμής καθώς και η αποτελεσματικότητα νέων τεχνικών εφαρμογών

Οι ειδικοί αισιοδοξούν για το μέλλον και ευελπιστούν σε μία ενιαία αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων που θα οδηγήσει στην πρόληψη αλλά και στην άμεση δράση με σκοπό ένα καλύτερο αποτέλεσμα σε σχέση με το παρελθον.

Διαφήμιση