Αρχική Ειδήσεις Τα 90 χρόνια γιορτάζει ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων

Τα 90 χρόνια γιορτάζει ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων

0
Διαφήμιση

Με μια πανηγυρική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Οκτωβρίου 2014 και ώρα:18.00 μ.μ., στην Αίθουσα Ερμής του ΕΒΕΑ, ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων γιορτάζει τα ενενήντα χρόνια από την ίδρυση του αλλά και τα ενενήντα χρόνια της μεταλλείας. «Φέτος κλείνουμε 90 χρόνια συνεχούς και αδιάκοπης λειτουργίας, στην αρχή ως «Ένωσις των εν Ελλάδι Μεταλλευτικών και Μεταλλουργικών Επιχειρήσεων» και στη συνέχεια ως «Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων» αναφέρει ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ Ελ Φαίδρος.

«Υποχρέωση όλων μας που μετέχουμε στο Σύνδεσμο, είναι η ανάδειξη αυτής της μοναδικής, για τα ελληνικά δεδομένα, ιστορικής κληρονομιάς, πορείας συνεχών προσπαθειών και αγώνων για την ανάπτυξη της εξορυκτικήςβιομηχανίας στην Ελλάδα και την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας».

Εκτός από τα 90 χρόνια του Συνδέσμου, γιορτάζει φέτος και τη μοναδική πορεία της ελληνικής μεταλλείας, της ελληνικής εξορυκτικής μεταλλευτικής-μεταλλουργικής βιομηχανίας από τις αρχές του 20ού αιώνα μέχρι τις ημέρες μας. Μία ιστορία σκληρής προσπάθειας και μόχθου όλων των συμμετεχόντων, από το μεταλλειοκτήτη και τον ιδιοκτήτη λατομείου μέχρι τον τελευταίο εργάτη, με όραμα την προκοπή του τόπου.

«Εάν κοιτάξει κανείς προς τα πίσω, σε όλη αυτή τη διαδρομή, θα του φανεί πως δεν έχει περάσει μέρα, πως παρόμοιας φύσης μεγάλα προβλήματα κατατρύχουν τον κλάδο. Και όμως, όπως έλεγε ο Άγγλος συγγραφέας Aldous

Huxley «η γοητεία της ιστορίας και το αινιγματικό της δίδαγμα, είναι ότι από εποχή σε εποχή, τίποτα δεν αλλάζει και όμως τα πάντα είναι διαφορετικά» υπογραμμίζει ο κ. Φαίδρος καταλήγοντας ότι ο εορτασμός των 90 χρόνων του ΣΜΕ αλλά και της ελληνικής εξορυκτικής-μεταλλουργικής βιομηχανίας, ας αποτελέσει εφαλτήριο νέων αγώνων και προσπαθειών για πρόοδο και εξέλιξη, για ανάπτυξη σε αυτόν τον τόπο».

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

17.30   Προσέλευση Προσκεκλημένων

18.00   Έναρξη Εκδήλωση. Συντονιστής ο Γεν. Γραμματέας του ΣΜΕ,κ. Ματθαίος Κωνσταντινίδης

18.00-18.15 Ομιλία του Προέδρου του ΣΜΕ κ. Ελ. Φαίδρου

18.15-18.35 Ιστορική αναδρομή των 90 χρόνων, από το Γενικό Διευθυντή ΣΜΕ, κ. Χ. Καβαλόπουλο

18.35-18.50 Ομιλία Υπουργού ΠΕΚΑ κ. Ι. Μανιάτη

18.50-19.05 Ομιλία του Γεν Γραμματέα του ΣΕΒ,Προέδρου του Συμβουλίου της Βιώσιμης Ανάπτυξηςκαι πρώην προέδρου του ΣΜΕ κ. Ε. Βιδάλη: «ΣΕΒ και ΣΜΕ: κοινή πορεία με σκοπό τη Βιώσιμη Ανάπτυξητου τόπου, νέες προκλήσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο,προσωπικές αναμνήσεις από το ΣΜΕ»

19.05-19.20 Ομιλία του Προέδρου της S&BBιομηχανικά Ορυκτάκαι πρώην Αντιπροέδρου του ΣΜΕ κ. Ο. Κυριακόπουλου: «Ιστορική διαδρομή του ΣΜΕ και της Ελληνικής Μεταλλείας, η εμπειρίατης S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, προσωπικές αναμνήσεις από το ΣΜΕ»

19.20-19.35 Ομιλία του Προέδρου της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ» και πρώην προέδρου του ΣΜΕ κ. Δ. Πόρτολου: «Ιστορική διαδρομή του ΣΜΕ και της Ελληνικής Μεταλλείας, η εμπειρία της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ», προσωπικές αναμνήσεις από το ΣΜΕ

19.35-19.50 Ομιλία του Προέδρου της ΔΕΗ κ. Α. Ζερβού: «Η σημασία της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας στον εξηλεκτρισμό και την ανάπτυξή της, ιστορική αναδρομή στην εξελικτική πορεία της ΔΕΗ

19.50-20.05 Ομιλία του Διευθυντή του Ομίλου «ΑΓΕΤ-Lafarge»κ. Κ. Aσημακόπουλου: «Ελληνική Τσιμεντοβιομηχανία και εξορυκτική δραστηριότητα. Κοινοί δεσμοί και κοινή πορεία στην ανάπτυξη της χώρας. ΣΜΕ και «ΑΓΕΤ»

20.05-20.30 Βράβευση Προσωπικοτήτων του κλάδου.

Διαφήμιση