Αρχική Καταστροφές Παλιρροϊκές πλημμύρες εξαιτίας της Κλιματικής Αλλαγής

Παλιρροϊκές πλημμύρες εξαιτίας της Κλιματικής Αλλαγής

0
Διαφήμιση
  • Η κλιματική αλλαγή έχει ήδη αρχίσει να επηρεάζει τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν συχνότερες πλημμύρες. Ερευνητές υποστηρίζουν πως από το Μαϊάμι ως την Ουάσιγκτον, κωμοπόλεις και πόλεις της ανατολικής ακτής της Αμερικής θα αντιμετωπίσουν σε τριπλάσιο βαθμό παλιρροϊκές πλημμύρες από το 2030, καθώς τα επίπεδα της θάλασσας ολοένα και αυξάνονται.

Δεκάδες πόλεις της ανατολικής ακτής της Αμερικής αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση και σε επίπεδο ρουτίνας πλέον έντονες πλημμύρες εξαιτίας της αλλαγής του κλίματος. 

Σύμφωνα με τους ερευνητές ως το 2045, αυτές οι πόλεις θα ζήσουν 10 φορές περισσότερο από σήμερα παλιρροϊκές πλημμύρες, οι οποίες μάλιστα θα «εισβάλλουν» και στην ενδοχώρα, και θα διαρκέσουν περισσότερο.

  • Πολλές παράκτιες πόλεις αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο δεκάδες μικρές παλιρροϊκές πλημμύρες οι οποίες συνήθως διαρκούν μόνο λίγες ώρες. Όμως, η συχνότητα αυτών των γεγονότων έχει αυξητική τάση, λόγω της ανόδου της στάθμης της θάλασσας.
  • Μάλιστα σε ορισμένα σημεία κατά μήκος της ανατολικής ακτής είναι περισσότερο από το διπλάσιο του παγκόσμιου μέσου όρου.
  • Μερικές ανατολικές παράκτιες πόλεις έχουν καταγράψει τέσσερις φορές πιο έντονες πλημμύρες από το 1970.
  • Στην Ουάσινγκτον, η οποία βιώνει ήδη τις πλημμύρες από τον ποταμό Potomac κατά τη διάρκεια τυφώνων, το 2045, σύμφωνα με έκθεση, θα υπάρξουν τουλάχιστον 388 περιστατικά παλιρροϊκών πλημμυρών.
Διαφήμιση