Αρχική Ειδήσεις Το Μαίναλο έχει…. 600 χιλιόμετρα μονοπάτια

Το Μαίναλο έχει…. 600 χιλιόμετρα μονοπάτια

0
Διαφήμιση

Μέλη του περιβαλλοντικού-οικολογικού συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων πήραν την πρωτοβουλία να καταγράψουν, να καθαρίσουν και να αναδείξουν τα μονοπάτια του Μαινάλου, σε συνεργασία με κτηνοτρόφους και τους κατοίκους των χωριών του βουνού.

Όπως λένε τα μέλη του Συλλόγου πρόκειται για μία προσπάθεια που στοχεύει στη δημιουργία διαδρομών μέσα στο δάσος και στην ανάπτυξη του φυσιολατρικού τουρισμού, δεδομένου ότι το Μαίναλο κατά κύριο λόγο είναι ένα ήπιας μορφής βουνό, χωρίς δύσκολες διαδρομές και είναι εύκολα προσβάσιμο από τα αστικά κέντρα.

Μέχρι στιγμής έχουν καθαριστεί 450 χιλιόμετρα μονοπατιών στο βουνό και απομένουν άλλα 150 χιλιόμετρα, που χρειάζεται να καθαριστούν, να σημανθούν και να αναδειχτούν, ενώ ήδη έχει αρχίσει η οργανωμένη επίσκεψη τουριστών το βουνό.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας, συναντήθηκε με εκπροσώπους του περιβαλλοντικού-οικολογικού συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων και τους συνεχάρη για την πρωτοβουλία τους ενώ δεσμεύθηκε να στηρίξει την προσπάθειά τους, εγκρίνοντας το ποσό που θα απαιτηθεί, ώστε να προχωρήσει η τοποθέτηση μεγάλου αριθμού πινακίδων σήμανσης και σήματα αλλαγής πορείας στα μονοπάτια που έχουν καθαριστεί.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here