Αρχική Ειδήσεις Ανθρωπόκαινο – Mια νέα γεωλογική εποχή

Ανθρωπόκαινο – Mια νέα γεωλογική εποχή

0
Διαφήμιση

Οι επιστήμονες από όλο τον κόσμο συναντήθηκαν αυτή την εβδομάδα για να αποφασίσουν αν θα τελειώσει η εποχή του Ολόκαινου μετά από 11.700 χρόνια και θα αρχίσει μια νέα γεωλογική εποχή που θα ονομάζεται η Ανθρωποκαίνου η οποία αντανακλά τη βαθιά επίδραση της ανθρωπότητας στον πλανήτη.

Για δεκαετίες, οι ερευνητές αναρωτιόντουσαν αν η επίδραση της ανθρωπότητας πάνω στην επιφάνεια της Γης και την ατμόσφαιρα σημαίνει ότι έχουμε εισέλθει στην Ανθρωπόκαινος – ή νέα ανθρώπινη εποχή.

Μια ομάδα γεωλόγων, οι επιστήμονες του κλίματος, οικολόγοι και ειδικοί στο διεθνές δίκαιο που έχουν τη διεξαγωγή έρευνας από το 2009, συναντήθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο για πρώτη φορά στο Βερολίνο, για να συζητήσουν το θέμα και φαίνονταν να συμφωνούν ότι είναι ώρα για μια αλλαγή της εποχής.

Η γεωλογική χρονική κλίμακα της Γης, όπως ορίζεται από το Διεθνές Γεωλογικό Συνέδριο, χωρίζεται σε ενότητες, η μεγαλύτερη από τις οποίες είναι οι περίοδοι, μετά οι εποχές και οι αιώνες. Οι επιστήμονες έκαναν τις μετρήσεις τους μελετώντας πράγματα όπως απολιθώματα και στρώματα πετρωμάτων.

Η ομάδα εργασίας, που δεν βιάζεται να κάνει μια τέτοια ηχηρή απόφαση, θα παρουσιάσει τα συμπεράσματά της τον Αύγουστο του 2016 στο Διεθνές Γεωλογικό Συνέδριο.

Διαφήμιση