Αρχική Ειδήσεις Κινητοποίηση για τη σωτηρία τραυματισμένου σπάνιου φιδαετού

Κινητοποίηση για τη σωτηρία τραυματισμένου σπάνιου φιδαετού

0
Διαφήμιση

Σοβαρές πληγές από πυροβολισμό στη δεξιά του φτερούγα και στο μάτι εντοπίστηκε ένας φιδαετός στον δρόμο για την Πράμαντα στον δήμο Βορείων Τζουμέρκων.

Το πληγωμένο μεταναστευτικό πουλί βρέθηκε στην άκρη του δρόμου από κάποιους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι ειδοποίησαν τον δήμο Βορείων Τζουμέρκων και εκείνοι με τη σειρά τους τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου. Τα στελέχη του Φορέα μερίμνησαν για τη μεταφορά του άτυχου ζώου στο δασαρχείο Ιωαννίνων, όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

O φιδαετός είναι μεταναστευτικό είδος, που ξεχειμωνιάζει στην Αφρική. Έρχεται στην περιοχή κατά τα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου και φεύγει μετά την ολοκλήρωση της αναπαραγωγής του, κατά τον Σεπτέμβριο με Οκτώβριο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Φορέα «επειδή η κατάστασή της υγείας αυτού του σπάνιου και προστατευόμενου αρπακτικού ήταν κρίσιμη, έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για να μεταφερθεί στον σύλλογο προστασίας και περίθαλψης άγριας ζωής, ΑΝΙΜΑ στην Καλλιθέα Αττικής, όπου και θα του παρασχεθεί η απαραίτητη ιατρική βοήθεια, με την ελπίδα ο άτυχος φιδαετός να ανακτήσει τις δυνάμεις του σύντομα και να ολοκληρώσει το ταξίδι της μετανάστευσης.

Διαφήμιση