Αρχική Ειδήσεις Κεφαλογιάννη: 500 εκ. ευρώ επενδύσεις το χρόνο σε τουριστικές υποδομές

Κεφαλογιάννη: 500 εκ. ευρώ επενδύσεις το χρόνο σε τουριστικές υποδομές

0
Διαφήμιση

Το ελκυστικό περιβάλλον που διαμορφώνεται για σύγχρονες επενδύσεις στον τουρισμό αλλά και σε άλλους τομείς της οικονομίας επισήμανε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη μιλώντας στο Forum Economique Francophone που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία». Παρουσία επιχειρηματιών, εκπροσώπων μεγάλων ομίλων, πολιτικών και άλλων παραγόντων της Γαλλίας η κυρία Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι «η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να επενδύει περί τα 500 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο σε τουριστικές υποδομές για την επόμενη πενταετία, κεφάλαια, που θα προέλθουν από το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης της προγραμματικής περιόδου 2014-2020».

Πρόσκληση γα επενδύσεις

«Σας καλούμε να επενδύσετε με εμπιστοσύνη στη δυναμική της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού τουρισμού, ο οποίος, αυτή τη στιγμή αποτελεί το μεγάλο όπλο της οικονομίας» είπε η υπουργός κατά την ομιλία της. Ανέφερε επιπρόσθετα ότι «o θετικός αντίκτυπος της Εθνικής Στρατηγικής για τον Τουρισμό, σημαντικό μέρος της οποίας καλύπτει η προσέλκυση ξένων και εγχώριων επενδύσεων, θα μπορούσε να αυξήσει την ετήσια ζήτηση στα 10 δισ. ευρώ την επόμενη πενταετία και στα 25 δισ. ευρώ την επόμενη δεκαετία, δημιουργώντας 220.000 νέες θέσεις απασχόλησης».

Ακόμα, η υπουργός Τουρισμού επισήμανε πώς «στην ελληνική οικονομία τα πράγματα αλλάζουν και διευκρίνισε πως επενδύσεις μπορούν να γίνουν στον τουρισμό καθώς και σε άλλους τομείς που αφορούν τις μεταφορές, τη ναυτιλία, την αγροτική ανάπτυξη, την ενέργεια, το περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε στους παρευρισκόμενους ότι «για την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου ενθαρρύνουμε και προάγουμε συστηματικά όλες τις νέες ιδέες και τις επενδύσεις που στόχο έχουν την αξιοποίηση του ανεξάντλητου τουριστικού και πολιτιστικού αποθέματος της χώρας μας, και την ανάδειξή του με γνώμονα την ποιότητα και τον εκσυγχρονισμό».

«Με αυτό τον στρατηγικό προσανατολισμό» συνέχισε η υπουργός «ψηφίσαμε το Νόμο 4179/13 για τον τουρισμό με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας και την ενδυνάμωση της ταυτότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος καθώς και την ενίσχυση των επενδύσεων στη δυναμική του.

Ο Νόμος αυτός αφορά στην απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης για τη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, θέτοντας, επίσης, υψηλά πρότυπα για την ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού, όπως ο ιατρικός τουρισμός και ο αγροτουρισμός.

Στο πλαίσιο του νέου Νόμου, ενθαρρύνονται οι επενδύσεις σε υποδομές που σχετίζονται με την ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού, όπως οι λιμένες, τα χιονοδρομικά κέντρα και οι οργανωμένοι υποδοχείς τουριστικών δραστηριοτήτων».

Στόχος είναι ανάφερε η κυρία Κεφαλογιάννη η ανάπτυξη υποδομών υψηλής ποιότητας και καινοτόμων τουριστικών προϊόντων, η προσέλκυση στρατηγικών προσοδοφόρων ξένων άμεσων επενδύσεων καθώς και επισκεπτών με υψηλό διαθέσιμο εισόδημα.

 

Διαφήμιση