Αρχική Ειδήσεις Δράσεις της HELMEPA για καθαρές θάλασσες και ακτές

Δράσεις της HELMEPA για καθαρές θάλασσες και ακτές

0
Διαφήμιση

Έως τις 20 Οκτωβρίου συνεχίζονται οι δράσεις της Helmepa για το θαλάσσιο περιβάλλον ενώ ήδη με μεγάλη συμμετοχή μαθητών-μελών της Παιδικής HELMEPA και εκπαιδευτικών, εταιρειών-μελών της HELMEPA, ΟΤΑ, Λιμενικών Αρχών, τοπικών φορέων, καταδυτικών κέντρων και άλλων εθελοντών πραγματοποιήθηκαν δράσεις καθαρισμού των ακτών.

Την περασμένη Παρακευή, 3 Οκτωβρίου, εθελοντές της Εταιρείας Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιών & Ενηλίκων «ΙΡΙΣ», καθάρισαν την παραλία στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας από τα απορρίμματα. Την ίδια ημέρα, μέλη της Παιδικής Ελληνικής Ενωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA) από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης και το 14ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, καθάρισαν με πολύ κέφι τις τοπικές τους παραλίες.

Την επομένη, Σάββατο 4 Οκτωβρίου, εταιρείες- μέλη της HELMEPA ανέλαβαν δράση στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας. Στη Βάρκιζα, στελέχη των εταιρειών Tsakos Columbia Shipmanagement και Entrust Maritime μαζί με τις οικογένειές τους καθάρισαν την παραλία από τα απορρίμματα. Στον καθαρισμό συμμετείχε και το μέλος του Δ.Σ. της HELMEPA κ. Α. Τσάκος, ενώ τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα παρέλαβε όχημα της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.).

Στον Πειραιά, η εταιρεία V-Ships Greece καθάρισε την παραλία Βοτσαλάκια, ενώ στο Καβούρι Βουλιαγμένης, η ειδική σε θέματα αντιρύπανσης εταιρεία Antipollution S.A., καθάρισε την ομώνυμη παραλία από κάθε λογής απορρίμματα, τα οποία και φόρτωσε σε ειδικό όχημα με σκοπό την ανακύκλωσή τους.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το περασμένο Σαββατοκύριακο, καθαρισμοί ακτών πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Νέα Πέραμο από το Δήμο Μεγαρέων και στην Αγία Γαλήνη Ρεθύμνου από τον τοπικό Λιμενικό Σταθμό και το Δήμο Αγ. Βασιλείου, ενώ υποβρύχιοι καθαρισμοί πραγματοποιήθηκαν από εθελοντές δύτες σε Αγία Πελαγία Ηρακλείου, Πάτμο, Πάχη Μεγάρων και Χερσόνησο Λομβάρδας στη Βουλιαγμένη.

Στο “Μήνα Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον” μέχρι την 20η Οκτωβρίου, έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή φορείς και ιδιώτες που οργανώνουν τους δικούς τους καθαρισμούς ακτών και βυθού σε Αγιόκαμπο Λάρισας, Βάρκιζα, Βόλο, Βουλιαγμένη, Γλυφάδα, Γρεβενά, Ηγουμενίτσα, Θεσσαλονίκη, Ιεράπετρα, Ηράκλειο, Καβάλα, Καβούρι, Κύμη Ευβοίας, Λέρο, Λήμνο, Μυτιλήνη, Νάξο, Νέα Καρβάλη, Πειραιά, Πόρτο Ράφτη, Πόρτο Χέλι, Παλαιό Φάληρο, Ρόδο, Σάμο και Σητεία.

Μπορείτε και εσείς να συμβάλετε σε αυτή την παγκόσμια εθελοντική προσπάθεια, δηλώνοντας συμμετοχή σε κοντινό σας καθαρισμό ή οργανώνοντας τη δική σας δράση, με την υποστήριξη της HELMEPA. Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος ας επικοινωνήσουν με τον Τομέα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης, τηλ. 210-9343088, email environment@helmepa.gr

Διαφήμιση