Αρχική Καταστροφές Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από την ηφαιστειακή έκρηξη στην Ιαπωνία

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από την ηφαιστειακή έκρηξη στην Ιαπωνία

0
Διαφήμιση

Πέντε νέες σοροί εντοπίστηκαν και περισυλλέγησαν σήμερα στην κορυφή του ηφαιστείου Οντάκε, το οποίο εισήλθε ξαφνικά σε φάση έκρηξης το Σάββατο, αυξάνοντας μέχρι στιγμής σε 48 τον αριθμό των νεκρών, μετέδωσαν ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Σαράντα τρία πτώματα είχαν ήδη βρεθεί από το Σάββατο μέχρι σήμερα το πρωί στο βουνό αυτό που βρίσκεται ανάμεσα στις νομαρχίες Ναγκάνο και Γκίφου της κεντρικής Ιαπωνίας

Νωρίς το πρωί οι ιαπωνικές δυνάμεις αυτοάμυνας προσγείωσαν δύο ελικόπτερά τους στο βουνό, η επιφάνεια του οποίου καλύπτεται από παχύ στρώμα γκρίζας στάχτης που θυμίζουν σεληνιακό τοπίο. Δύναμη 1.000 εθελοντών μετέχει στις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που συλλέχθηκαν στην περιοχή από τα μέσα ενημέρωσης, ακόμη και μετά τον εντοπισμό των νέων θυμάτων, παραμένει μεγάλος ο αριθμός των ανθρώπων η τύχη των οποίων αγνοείται.

Εκπρόσωπος της νομαρχίας του Ναγκάνο απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε ότι “έρευνες είναι σε εξέλιξη για την καταγραφή του αριθμού των ανθρώπων για τους οποίους δεν υπάρχουν νέα, οι επιχειρήσεις είναι δύσκολες, θέλουν χρόνο και είναι αδύνατον επί του παρόντος να λεχθεί πότε θα ανακοινωθούν επίσημα στοιχεία”.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here