Αρχική Καταστροφές Αφήνει νεκρούς στο πέρασμά του ο τυφώνας Χουντχούντ στην Ινδία

Αφήνει νεκρούς στο πέρασμά του ο τυφώνας Χουντχούντ στην Ινδία

0
Διαφήμιση

Τη ζωή τους έχουν χάσει τουλάχιστον δύο άνθρωποι από τον κυκλώνα Χουντχούντ που πλήττει τις παράκτιες περιοχές του ινδικού κρατιδίου Άντρα Πραντές, ενώ περίπου 350.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για προληπτικούς λόγους, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι. Ο κυκλώνας έφτασε σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Βισακαπατνάμ προκαλώντας σφοδρές βροχοπτώσεις και ανέμους που φτάνουν τα 200 χιλιόμετρα την ώρα, δήλωσε ο Λ. Σ. Ράθορ διευθυντής της Ινδικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

«Δύο άνθρωποι, ένας άνδρας και μία γυναίκα, σκοτώθηκαν σε περιστατικά κατάρρευσης σπιτιών και πτώσης δέντρων στο Βισακαπατνάμ», δήλωσε ένας αξιωματούχος.

Παράλληλα τουλάχιστον 300.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους στο κρατίδιο Άντρα Πραντές και ακόμη 50.000 στο γειτονικό Ορίσα για προληπτικούς λόγους.

Οι μετεωρολογικές αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους των περιοχών που κινδυνεύουν περισσότερο από τον Χουντχούντ «να παραμείνουν σε ασφαλή σημεία» μέχρι να περάσει ο κυλώντας, αλλά και από τους αλιείς να παραμείνουν στη στεριά.

Διαφήμιση