Αρχική Ειδήσεις 7 μπαχαρικά μπορούν να αντικαταστήσουν τα φάρμακα στο ντουλαπάκι σας

7 μπαχαρικά μπορούν να αντικαταστήσουν τα φάρμακα στο ντουλαπάκι σας

0
Διαφήμιση

Είναι τόσο εύκολο να ανοίξετε το ντουλάπι φαρμάκων σας για μια γρήγορη λύση – είτε πρόκειται για παυσίπονο ή κάτι πιο φυσικό. Χρησιμοποιώντας ορισμένα μπαχαρικά, τα οποία έχουν σε αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες, μπορείτε να βρείτε καλύτερη απάντηση σε αυτό που σας συμβαίνει.

Ακολουθεί μια λίστα με μερικά μπαχαρικά, καθώς και τρόπους για να τα χρησιμοποιήσετε στο μαγείρεμα και να θεραπεύσετε το σώμα και το πνεύμα σας.

Το ράφι καρυκευμάτων σας είναι ένα από τα καλύτερα μέρη που μπορείτε να …βάλετε τα χρήματά σας.

Βεβαιωθείτε πως ό,τι χρησιμοποιείτε δεν κάθεται στο ντουλάπι για περισσότερο από 6 μήνες. Τα φρέσκα μπαχαρικά, όπως συμβαίνει με οτιδήποτε, θα μεγιστοποιήσουν την απόδοση των συστατικών τους.

1. Πιπέρι καγιέν για να διώξει το κρύωμά σας.

Κάποια πικάντικη σάλτσα, η καυτερή πιπεριά, όπως το καγιέν μπορεί να βοηθήσει να καθαρίσουν τα ιγμόρεια. Με την αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος και την τόνωση της κυκλοφορίας, το πιπέρι καγιέν είναι μια πολύ καλή λύση για όσους μάχονται το κοινό κρυολόγημα. Είναι επίσης μια από τις υψηλότερες βοτανικές πηγές της βιταμίνης C. Δοκιμάστε να το χρησιμοποιήσετε με το σκόρδο σε σούπες για διπλή αντι-ιική δράση.

2. Κουρκουμάς για να καταπραΰνει τους πόνους των αρθρώσεων και την φλεγμονή σας.

Η κουρκουμίνη, το κύριο συστατικό στον κουρκουμά, δίνει το ζωηρό κίτρινο χρώμα και είναι ένα από τα καλύτερα αντι-φλεγμονώδει που υπάρχουν. Με τα αντι-οξειδωτικά της βοηθάει και προστατεύσει το συκώτι από τις τοξίνες και επίσης θεραπεύει τον πονοκέφαλο. Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού στο τσάι για να διώξετε τους πονοκεφάλους από το hangover. Μπορείτε να τη βρείτε και σε μορφή κάψουλας.

3. Αποξηραμένη πιπερόριζα για τη ναυτία.

Το τζίντζερ έχει μια μακρά ιστορία στις ασιατικές παραδόσεις για ανακούφιση στη γαστρεντερική δυσφορία και τη ναυτία.

Υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλές στη θεραπεία του εμέτου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, χωρίς τις βλαβερές συνέπειες των φαρμάκων κατά της ναυτίας, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν γενετικές ανωμαλίες.

4. Κανέλα για τις κράμπες.

Η χρήση κανέλας, μαζί με άλλα βότανα είναι ευεργετικότατη όσον αφορά την αντιμετώπιση της εμμηνόρροιας κα τις κράμπες. Όπως και πολλά από τα άλλα μπαχαρικά σε αυτή τη λίστα, η κανέλα μειώνει τη φλεγμονή και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά. Όπως και το πιπέρι καγιέν, έχει επίσης μια επίδραση θέρμανσης στο σώμα, η οποία την καθιστά ακόμη πιο χαλαρωτική σε περιόδους πόνου.

5. Κύμινο, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, κάρδαμο για τα γαλακτοκομικά που σχετίζονται με πεπτικά προβλήματα.

Αυτά τα συστατικά είναι μεγάλα πεπτικά βοηθήματα, ειδικά με τη βλέννα που σχηματίζουν τα τρόφιμα όπως το γάλα, το γιαούρτι, και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα. Προσθέτοντας απλά ένα ½ κουταλάκι του γλυκού αυτών των μπαχαρικών σε κρεμώδεις σούπες, smoothies ή μιλκ σέικ θα βοηθήσει τη διαδικασία της πέψης στο σώμα σας πολύ καλύτερα. Το κύμινο, ειδικότερα, είναι πολύ καλό για τις στομαχικές διαταραχές.

6. Αποξηραμένο θυμάρι για το βήχα και τη βρογχίτιδα.

Το θυμάρι έχει μια μακρά ιστορία χρήσης στη φυσική ιατρική, που χρονολογείται από την αρχαία Ελλάδα. Στα γραπτά του, ο Ιπποκράτης αναφέρει θεραπευτικές χρήσεις με θυμάρι στη θεραπεία των αναπνευστικών παθήσεων. Μπορείτε βέβαια να αγοράσετε φρέσκο ​​θυμάρι και να το προσθέστε σε ψητά και βραστά.

7. Πιπέρι ως φυσικό αποσυμφορητικό.

Όπως και το πιπέρι καγιέν, το πιπέρι είναι ιδανικό για να καθαρίσουν οι έξω ρινικές δίοδοι σας. Αλλά το μαύρο πιπέρι ειδικότερα περιέχει χημικές ουσίες που διαταράσσουν τις μεμβράνες της βλέννας σας, το οποίο σημαίνει ότι γίνεται ευκολότερη να την ξεφορτωθεί. Το πιπέρι επίσης αποσυμφορεί και τα έντερα σας. Προσθέστε μια χούφτα στο βραστήρα σας και βράστε το νερό για ένα μεγάλο πικάντικο τσάι.

Διαφήμιση