Αρχική Ειδήσεις Στο Φεστιβάλ Μιλάνου το SaveGreekWater

Στο Φεστιβάλ Μιλάνου το SaveGreekWater

0
Διαφήμιση

Τις πόρτες του σε χιλιάδες κινηματογραφόφιλους απο την Ιταλία, άνοιξε την περασμένη Πέμπτη το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μιλάνου. Το εν λόγω Φεστιβάλ αναγνωρίζοντας το νερό ως «βασικό αγαθό για τη ζωή στον πλανήτη»  φιλοξένησε 6 σποτ της καμπάνιας του SaveGreekWater, τα οποία θα προβληθούν ανάμεσα στις προβολές έως τις 14 Σεπτεμβρίου.

Το SaveGreekWater είναι μια ελληνική πρωτοβουλία πολιτών που αντιτίθενται στην ιδιωτικοποίηση των επιχειρήσεων των υδάτινων πόρων και της διανομής τους. «Το καθαρό προσιτό νερό αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα και πρέπει να παραμείνει ένα δημόσιο αγαθό». Η πρωτοβουλία πολιτών επιθυμεί να ενημερώσει όλους τους ενδιαφερόμενους για τις επιπτώσεις του να επιτραπεί στις εταιρείες να εμπορευματοποιήσουν και να κερδίσουν από τα περιορισμένα αποθέματα υδάτινων πόρων.

Η εκστρατεία του SaveGreekWater ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2012 σε μια προσπάθεια ενημέρωσης της κοινής γνώμης και διασύνδεσης φορέων και προσώπων που επιφυλάσσονται για το δικαίωμα μιας ιδιωτικής εταιρίας να έχει τον έλεγχο ενός δημόσιου αγαθού απαραίτητου για την επιβίωση ανθρώπων, φυτών και ζώων. Δεν έχει καμία χρηματοδότηση και είναι ένα εγχείρημα εθελοντικό ανθρώπων διαφόρων ειδικοτήτων και πολιτικών θέσεων.

Να θυμίσουμε  πως στο πλαίσιο της εκστρατείας του SaveGreekWater,  διενεργήθηκε στις 18 Μαΐου 2014 δημοψήφισμα στη Θεσσαλονίκη από το οποίο προέκυψε ότι το 98% των πολιτών τάσσονται κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ. Στη δημοσκόπηση ψήφισαν 218.002 πολίτες (άκυρα/λευκά 216) σε σύνολο 192 εκλογικών κέντρων, γεγονός που έπαιξε ρόλο στο «πάγωμα» της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ.

Όπως φαίνεται  η Ευρωπαϊκή Ένωση, προσπαθεί να προωθήσει την ιδιωτικοποίηση των εταιριών ύδρευσης στις πληττόμενες από την οικονομική ύφεση χώρες του Νότου, ενώ παράλληλα σχεδιάζει την ιδιωτικοποίηση του δημοσίου αυτού αγαθού, σε ολόκληρη τη γηραιά ήπειρο με σκοπό να καταστήσει το νερό, προϊόν επιχειρηματικής εκμετάλλευσης, επιφέροντας οικονομικές συνέπειες  στην τσέπη του Ευρωπαίου πολίτη.

«Είμαστε ευγνώμονες  στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μιλάνου, που μας δίνει την ευκαιρία να ακουστούμε σε ένα μεγαλύτερο κοινό, εκτός συνόρων», δηλώνουν με ανακοινωσή τους τα μέλη του SaveGreekWater. Τα σποτ της καμπάνιας που θα παιχτούν κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ, γυρίστηκαν χάρη στην συλλογική και εθελοντική προσπάθεια 250 επαγγελματιών του χώρου του σινεμά, της τηλεόρασης και του θεάτρου.

Δήμητρα Αιγινίτη

Δείτε τα διαφημιστικά σποτ εδώ

Διαφήμιση