Αρχική Ειδήσεις Παγκόσμια κινητοποίηση κατά της σφαγής των δελφινιών στο Ταϊτζί της Ιαπωνίας

Παγκόσμια κινητοποίηση κατά της σφαγής των δελφινιών στο Ταϊτζί της Ιαπωνίας

0
Διαφήμιση

Για μία ακόμη χρονιά ξεκίνησε το αιματηρό αποτρόπαιο ετήσιο κυνήγι δελφινιών στην Ιαπωνία το οποίο αναμένεται να διαρκέσει έως το τέλος Φεβρουαρίου. Η διαβόητη προγραμματισμένη εξαμηνιαία κυνηγετική περίοδος των δελφινιών άρχισε στην πόλη Ταϊτζί της Ιαπωνίας, με μια καθυστέρηση ολίγων ημερών, αφού οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν τις πρώτες σφαγές δελφινιών.

Της Δήμητρας Αιγινίτη

Κάθε χρόνο οι ψαράδες της Ταϊτζί, στη νομαρχία Ουακαγιάμα της δυτικής Ιαπωνίας, οδηγούν χιλιάδες δελφίνια με χρήση μηχανών σκαφών και διχτυών, στην περιοχή της σφαγής. Πριν αρχίσει η σφαγή, οι αλιείς υψώνουν ένα μουσαμά μπροστά από την είσοδο του κολπίσκου για να εμποδίσουν τους ακτιβιστές και τους δημοσιογράφους να δουν το μακελειό, ωστόσο, μια μεγάλη λίμνη αίματος περνά κάτω από το μουσαμά και απλώνετε σε όλο τον κόλπο μετατρέποντας τα γαλάζια νερά του όρμου σε κόκκινα.

Οι απάνθρωποι ψαράδες τραυματίζουν θανάσιμα τα δελφίνια με αιχμηρό αντικείμενο στο νωτιαίο μυελό και αυτά αργοπεθαίνουν σε διάστημα από 20 έως 30 λεπτά. Αφού οι αλιείς οδηγήσουν κοπάδια δελφινιών στον όρμο, όπου εκεί εξαντλημένα πια τα περισσότερα δολοφονούνται με φρικτό τρόπο, κάποια άλλα δελφίνια που παρακολουθούν τον αποτρόπαιο θάνατο της οικογένειάς τους, πωλούνται έναντι αδράς αμοιβής σε δελφινάρια για να μετατραπούν σε μηχανές παραγωγής κέρδους για τη βιομηχανία θεάματος.

Τα πιο εμφανίσιμα δελφίνια πωλούνται σε ενυδρεία και δελφινάρια με μεγάλο κέρδος για να πραγματοποιήσουν σόου προς τέρψη των επισκεπτών, ενώ τα υπόλοιπα θανατώνονται και το κρέας τους διοχετεύεται στην αγορά, παρά τα πολύ υψηλά επίπεδα υδραργύρου που υπερβαίνουν τα επιτρεπτά όρια της Ιαπωνικής Κυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η βιομηχανία θεάματος, είναι αυτή που ουσιαστικά χρηματοδοτεί αυτή τη σφαγή πληρώνοντας μεγάλα χρηματικά ποσά για κάθε ζωντανό δελφίνι. Μάλιστα στο αιματηρό αυτό κυνήγι, παρόντες είναι εκπαιδευτές δελφινιών Ζωολογικών Πάρκων- Δελφιναρίων, οι οποίοι καταβάλλουν τεράστια χρηματικά ποσά για κάθε δελφίνι που θα καταλήξει φυλακισμένο στις πισίνες τους, χρηματοδοτώντας έτσι και ενθαρρύνοντας τη σύλληψη και τη σφαγή ελεύθερων δελφινιών, καταρρίπτοντας παράλληλα το μύθο και τους ισχυρισμούς των θαλάσσιων πάρκων, ότι σκοπεύουν στη δήθεν ευαισθητοποίηση του κοινού και την δήθεν προστασία των δελφινιών!

Η Ιαπωνική κυβέρνηση με το πρόσχημα της παράδοσης,  επιτρέπει το κυνήγι περισσότερων από 20.000 δελφινιών και οι αλιείς με την άδεια των Ιαπωνικών αρχών, προχωρούν στην αποτρόπαιη σφαγή αδιαφορώντας για την παγκόσμια κατακραυγή.

Εκπρόσωποι περιβαλλοντικών οργανώσεων και ακτιβιστές της Sea Shepherd Conservation Society και της Save Japan Dolphins βρίσκονται ήδη καθημερινά στην Taiji, παρακολουθώντας διαμαρτυρόμενοι το κυνήγι. Στο μεταξύ πολίτες σε όλο τον κόσμο συμμετείχαν σε μία παγκόσμια κινητοποίηση με διαμαρτυρίες έξω από Ιαπωνικές πρεσβείες σε διάφορες χώρες. Πριν από λίγες ημέρες διοργανώθηκε η Ημέρα Δελφινιών Ιαπωνίας (JapanDolphinsDay) με μεγάλη επιτυχία αφού συμμετείχαν παγκοσμίως 15.000 διαδηλωτές με 95 εκδηλώσεις-δράσεις σε 39χωρες. 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Ιαπωνία: Αντιδράσεις για το ετήσιο κυνήγι δελφινιών

Τόκυο Japan Dolphin Day 2014

 Παρίσι Japan Dolphin 2014

ΣΧΕΤΙΚΑ LINKS

http://savejapandolphins.org/blog/

http://www.countdowntocove.com/

http://www.thecovemovie.com/_blog/Blog

 

Διαφήμιση