Αρχική Ειδήσεις Ναι στα φύκια – κλωστές λέει η ΕΕ

Ναι στα φύκια – κλωστές λέει η ΕΕ

0
Διαφήμιση

Τα φύκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, επισήμανε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την ευκαιρία μιας ανακοίνωσης σχετικής με το έργο AT~SEA το οποίο χρηματοδοτεί η ΕΕ. Μέσω της κοινοτικής χρηματοδότησης έχουν αναπτυχθεί προηγμένα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα από επιπλέουσες μονάδες φυκοκαλλιέργειας.

Ο συντονιστής του έργου Μπερτ Γκρονεντάλ, ο οποίος εργάζεται στη βιομηχανία Sioen στο Βέλγιο, δήλωσε ότι η καλλιέργεια φυκιών στην κλίμακα που είναι εφικτή χάρη στα νέα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα μπορεί να διευκολύνει τη δημιουργία κλάδου αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ στην Ευρώπη και να οδηγήσει σε τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης. Η Sioen είναι μια από τις επτά εταιρείες που συμμετέχουν στο έργο, μαζί με τέσσερα ερευνητικά κέντρα.

Η επίτροπος Έρευνας, Καινοτομίας και Επιστημών Μόιρα Γκέγκεν-Κουίν δήλωσε σχετικά: «Το έργο AT~SEA είναι ένα μόνο από τα πολλά έργα που δείχνουν πώς οι χρηματοδοτήσεις της ΕΕ βοηθούν τους ερευνητές και τις επιχειρήσεις να συνεργάζονται για να προάγουν την καινοτομία.

Η συγκεκριμένη έρευνα θα δώσει στις επιχειρήσεις της ΕΕ τη δυνατότητα για αποτελεσματική καλλιέργεια ενός πολύτιμου πόρου που θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά τους στις διεθνείς αγορές. Το νέο πρόγραμμα της ΕΕ για την έρευνα ‘Ορίζοντας 2020’, ύψους 80 εκατ. ευρώ, διευκολύνει τις εταιρείες και τις επιχειρήσεις να μεταφέρουν νέες ιδέες από το εργαστήριο στην αγορά, γρήγορα και με χαμηλό κόστος».

Διαφήμιση