Αρχική Ειδήσεις Μέσα στο 2015 τα έργα ανάπλασης της Πανεπιστημίου

Μέσα στο 2015 τα έργα ανάπλασης της Πανεπιστημίου

0
Διαφήμιση

Μέσα στο 2015 ξεκινά η ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου και οι εργασίες θα διαρκέσουν περίπου δύο χρόνια. «Πιστεύουμε ότι η δημοπράτηση για την κατασκευή του έργου θα γίνει εντός του 2015 και αν όλα πάνε καλά με τον διαγωνισμό, περί τα μέσα του 2015 μπορεί να ξεκινήσουν οι εργασίες», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Σιμόπουλος είπε ότι η παρέμβαση θα ξεκίνησει από το Σύνταγμα και θα τελειώσει στην Ομόνοια, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει κανένα κυκλοφοριακό πρόβλημα από την πεζοδρόμηση.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Έργων, θα υπάρχουν πολλοί διάδρομοι πρόσβασης των λεωφορείων. Το ίδιο θα ισχύει και για τα ταξί, ενώ στη μέση του πεζόδρομου, θα υπάρχει ειδική διαμόρφωση για να παρκάρουν τα αυτοκίνητα τροφοδοσίας.

«Οι δρόμοι όπως είναι η Αμερικής και η Εμμανουήλ Μπενάκη δεν πεζοδρομούνται όπως επίσης και άλλοι δύο δρόμοι, οι οποίοι θα επιτρέπουν τη διαμπερή κίνηση των λεωφορείων», πρόσθεσε.

Ο κ. Σιμόπουλος δήλωσε ακόμη ότι πρόκειται για ένα απολύτως περιβαλλοντικό έργο, γιατί «στο μεγάλο της μήκος η γραμμή του τραμ θα τροφοδοτείται από συσσωρευτές, ενώ όλες οι φυτεύσεις που θα γίνουν, θα αρδεύονται από τα νερά της βροχής μέσω κατάλληλων ταμιευτήρων».

«Είναι ένα έργο, το οποίο θα εκτελέσει η Αττικό Μετρό Α.Ε. και έρχεται ως συμπλήρωμα άλλων δύο έργων. Έρχεται ως συμπλήρωμα της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου και της κατασκευής της γραμμής 4 του μετρό και συμπληρώνει κάτι αντίστοιχο με την τριλογία των έργων, που έχουμε μπροστά μας από τα παλαιά διατηρητέα κτήρια της Αθήνας» εξήγησε, περιγράφοντας το σύνολο των παρεμβάσεων στη συγκεκριμένη περιοχή του ιστορικού κέντρου της Αθήνας (Βιβλιοθήκη, Πανεπιστήμιο, Ακαδημία).

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here