Αρχική Ειδήσεις Γιατί οι άνθρωποι παύουν να είναι ερωτευμένοι

Γιατί οι άνθρωποι παύουν να είναι ερωτευμένοι

0
Διαφήμιση

Ποιοι είναι οι λόγοι που πολλοί άνθρωποι παύουν να είναι ερωτευμένοι; Μηπως συμβαίνει γιατί ενά ζευγάρι διαπιστώνει ότι δεν είναι ταιριαστό; Μήπως επειδή το ζευγάρι τσακώνεται συνεχώς και δεν υπάρχει ερωτική επαφή; Ή μήπως επειδή δεν μπορεί να ξεπεραστεί κάποιος/α πρώην;

Ενας βασικός και απλός λόγος που κάποια στιγμή σβήνει ο έρωτας είναι διότι είναι στη φύση του ανθρώπου. Ο έρωτας κάνει κύκλους. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Και κανείς δεν είναι κτήμα κανενός. Το ζήτημα είναι να συνειδητοποιήσουμε και να δούμε τα σημάδια εκείνα που δείχνουν ότι κλείνει ένας κύκλος. «Απλά έπαψα να είμαι ερωτευμένος/η» θα ακούσετε κάποιον/α να λέει βγαίνοντας απο μια σχέση. Τα αμφίβολα συναισθήματα, είναι το πρώτο σημάδι για μια σχέση που εχει ξεθωριάσει στο χρόνο. Ξαφνικά, η μοναδική αγάπη που φαινομενικά νιώθει κανείς να ζούσε πριν απο βδομάδες ή μήνες, εχει μετατραπεί τώρα σε ρουτίνα, αποστασιοποίηση και πολλές φορές εκνευρισμό.

Ενω το πρώτο διάστημα ενός έρωτα μπορεί να χαρακτηρίζεται από ισχυρά συναισθήματα, την επιθυμία το ζευγάρι να περνά ολο ένα και περισσότερο χρόνο μαζί, να υπάρχει το λεγομενο αίσθημα με τις«πεταλούδες στο στομάχι», και δημιουργείται η αίσθηση της εκστατικής ευτυχίας, το διάστημα εκείνο όπου ξεθωριάζουν τα προαναφερόμενα δεν είναι και τόσο συναρπαστικό. Το τέλος είναι απρόσμενο. Αντί να λέμε ότι αυτό που ζούμε μπορεί κάποια στιγμή να τελειώσει, είμαστε επηρεασμένοι από πρότυπα που μας λανσάρουν απο παιδιά. Θεωρούμε και ονειρευόμαστε μια σχέση με «Happy End» νομίζοντας ότι ο έρωτας διαρκεί για πάντα.

Παρακάτω ακολουθούν μερικοί τρόποι να αναζωπυρώσετε τη σχέση σας όταν νιώθετε ότι ο έρωτας αρχίζει να χάνεται:

1)Αγάπη είναι να δίνεις. Η αγάπη δεν είναι μονόπλευρη. Μην περιμένετε μόνο να δέχεστε απο τον άλλον, αλλα να δίνεται κι εσείς. Εφόσον έχετε ένα σύντροφο που σας χαρίζει ζωντάνια, έρωτα κι ευτυχία, μοιράστε τα συναισθήματα σας. Αφήστε τον άλλον να εισπράξει αυτα που και εσείς νιώθετε.

2) Ευγνωμοσύνη. Ανά πάσα στιγμή, μπορείτε να κάνετε focus σε αυτά που δεν σας αρέσουν και λείπουν απο τη σχέση σας ή σε αυτά που αγαπάτε και εκτιμάτε. Οι ενέργειες προσέγγισης που εσείς θα κάνετε θα οδηγήσουν στην ευγνωμοσύνη και την εκτίμηση ανεξαρτήτου αποτελέσματος.

3) Υψώνοντας τοίχους. Επειδή όλοι μας έχουμεπληγωθεί για κάποιον λόγο, γνωρίζουμε το ρίσκο που παίρνουμε όταν ξανανοίγουμε την καρδιά μας. Οι πληγές αυτές μπορεί να έχουν προέλθει απο φίλους, συντρόφους, γονείς. Οπως και να έχει χρειάζεται κουράγιο για να ξανανοίξει κανείς την καρδιά του όταν έχει πληγωθεί στο παρελθόν. Μολις μάθετε να προστατεύετε τον εαυτό σας χωρίς ωστόσο να υψώνεται τοίχους και ”μαλακώσετε”τότε θα δώσετε τις ευκαιρίες εκείνες που αξίζουν τόσο στους άλλου αλλα κυρίως σε εσάς για μια ειλικρινή και βάσιμη σχέση.

Διαφήμιση