Αρχική Ειδήσεις Ξεκινάει το Εθνικό Κτηματολόγιο με “προίκα” 114 εκατ ευρώ

Ξεκινάει το Εθνικό Κτηματολόγιο με “προίκα” 114 εκατ ευρώ

0
Διαφήμιση

“Πέφτουν” σύντομα οι  υπογραφές των πρώτων συμβάσεων με τους αναδόχους του Εθνικού Κτηματολογίου, καθώς οριστικοποιήθηκε η διασφάλιση ποσού 114 εκατ. ευρώ σε σύσκεψη παρουσία του ΥΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη και του υφυπουργού Ανάπτυξης, Οδ.Κωνσταντινόπουλου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο γγ Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Σωκράτης Αλεξιάδης, ο γγ Αγροτικής Ανάπτυξης, Μόσχος Κορασίδης, ο γγ Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Μενέλαος Δασκαλάκης, ο πρόεδρος της ΕΚΧΑ ΑΕ, Ηλίας Λακόπουλος και ο διευθυντής του Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού του πρωθυπουργού, Δημήτρης Πτωχός, και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Μετά την σύσκεψη, ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, δήλωσε: «Ξεκινάμε με τα πρώτα 114 εκατ. ευρώ. Το Εθνικό Κτηματολόγιο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, καθώς τις επόμενες εβδομάδες υπογράφονται οι πρώτες συμβάσεις με τους αναδόχους.
Το μεγαλύτερο μεγάλο έργο της χώρας, μετά την έναρξη λειτουργίας πριν ένα μήνα των δύο πρώτων Οριστικών Κτηματολογικών Γραφείων σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά, γυρνά μία ακόμα σελίδα με το ξεκίνημα της τελικής φάσης υλοποίησής του.

Η Ελλάδα ανοίγει βηματισμό για τη δημιουργία του πιο σύγχρονου Κτηματολογίου της Ευρώπης. Ο Ελληνας πολίτης και κάθε επενδυτής πολύ σύντομα θα μπορεί να έχει βεβαιότητα και ασφάλεια δικαίου για κάθε παρέμβαση ή επένδυση στο χώρο. Προστατεύουμε το περιβάλλον, αναδεικνύουμε τη δημόσια γη, ελέγχουμε τις αποφάσεις όλων των επιπέδων εξουσίας που σχετίζονται με τη γη και το χώρο.

Η μεγαλύτερη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας, η διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου, σύγχρονου κτηματολογικού πληροφοριακού συστήματος για την βιώσιμη και αειφορική ανάπτυξη του περιβάλλοντος, γίνεται πράξη» κατέληξε ο κ. Μανιάτης.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΆμεση χρηματοδότηση των δικαιούχων του Εξοικονομώ κατ’ Οίκον
Επόμενο άρθροΠριμοδοτούν με κονδύλια ύψους 240 εκατ. ευρώ τους «Νέους Αγρότες»