Αρχική Καταστροφές Ιαπωνία: Συναγερμός για κατολισθήσεις μετά τον κατακλυσμό

Ιαπωνία: Συναγερμός για κατολισθήσεις μετά τον κατακλυσμό

0
Διαφήμιση

Έκτακτη προειδοποίηση θέτοντας στο μέγιστο επίπεδο συναγερμού τη δυτική πλευρά του βόρειου νησιού Χοκάιντο, εξαιτίας των κατακλυσμιαίων βροχοπτώσεων που μπορεί να προκαλέσουν φονικές πλημμύρες και κατολισθήσεις εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία Ιαπωνία.

Αυτή η έκτακτη και σπάνια προειδοποίηση, που σημαίνει ότι ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος, αφορά τις περιφέρειες Ισικάρι και Ιμπούρι, στη δυτική ακτή του Χοκάιντο. Η περιοχή Σοράτσι είχε επίσης τεθεί σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας νωρίς το πρωί, αλλά ο συναγερμός ήρθη αργότερα.

Οι αρχές συνέστησαν στους τουλάχιστον 900.000 κατοίκους των κοινοτήτων αυτών, μεταξύ τους η μεγαλύτερη πόλη του Χοκάιντο, το Σαπόρο, να απομακρυνθούν από τις εστίες τους.

“Εκδώσαμε έκτακτες προειδοποιήσεις λόγω ιδιαίτερα επικίνδυνων βροχοπτώσεων, είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης και δεν θα προκαλέσει έκπληξη αν υπάρξει μεγάλη καταστροφή”, δήλωσε αξιωματούχος της υπηρεσίας σε συνέντευξη Τύπου. “Μεταβείτε σε ασφαλή σημεία, σύμφωνα με τις συστάσεις ή τις εντολές των τοπικών αρχών για την εκκένωση περιοχών. Αν είναι πολύ επικίνδυνο να βγείτε από τα κτίρια όπου βρίσκεστε, παραμείνετε στους τελευταίους ορόφους των κτιρίων”, πρόσθεσε.

Νεροποντές σαρώνουν σήμερα το Χοκάιντο, αναγκάζοντας τις αρχές να αποκλείσουν δρόμους, ενώ έχουν σημειωθεί και διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Σφοδρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν επίσης ανατολικά και βόρειο-ανατολικά, σαρώνοντας μεταξύ άλλων τις επαρχίες που επλήγησαν πριν από τριάμισι χρόνια από το τσουνάμι στις 11 Μαρτίου του 2011.

Κάτοικοι του Ισινομάκι, της πλέον πληγείσας πόλης από αυτή την καταστροφή, έλαβαν σήμερα εντολή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω των πρωτοφανούς μεγέθους πλημμυρών.

Πριν από λιγότερο από ένα μήνα, μεγάλες κατολισθήσεις σκότωσαν περισσότερους από 70 ανθρώπους στη Χιροσίμα, στη βόρεια πλευρά της πόλης αυτής της νοτιοδυτικής Ιαπωνίας.

 

Διαφήμιση