Αρχική Ειδήσεις Εντοπίστηκαν παράσιτα που ζουν στο πρόσωπό μας

Εντοπίστηκαν παράσιτα που ζουν στο πρόσωπό μας

0

Αγνοούμε την ύπαρξή τους επειδή είναι αόρατα με γυμνό μάτι, δυστυχώς όμως αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν… Ερευνητές από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας διαπίστωσαν ότι όλοι ανεξαιρέτως φιλοξενούμε επάνω στην επιδερμίδα του προσώπου μας μικροσκοπικά οκτάποδα παράσιτα, συγγενικά της γνωστής σε όλους αράχνης.

Ονομάζονται Demodex, ζουν μέσα στο θύλακα της τρίχας και τρέφονται από τα έλαια που εκκρίνουν οι αδένες του προσώπου. Στο ανθρώπινο πρόσωπο ζουν και αναπαράγονται δύο είδη τέτοιων παρασίτων, το Demodex folliculorum και το Demodex brevis.

Όσο ανησυχητική κι αν είναι η σκέψη ότι τα συγκεκριμένα παράσιτα φιλοξενούνται σε κάθε ανθρώπινο πρόσωπο, στην πραγματικότητα είναι εντελώς αβλαβή.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν ανάλυση DNA σε 29 εθελοντές. Διαπίστωσαν ότι όλοι οι συμμετέχοντες άνω των 18 ετών φέρουν στην επιφάνεια της επιδερμίδας τους DNA από τα παράσιτα Demodex. Περαιτέρω αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν σε περισσότερα ακόμη άτομα επιβεβαίωσαν τα παραπάνω ευρήματα.

Η σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση PLOS One αναφέρει πως παραμένει άγνωστο πώς μεταφέρονται τα παράσιτα από άνθρωπο σε άνθρωπο, πιθανότατα όμως μεταδίδονται από τη μητέρα στο μωρό κατά το θηλασμό.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here