Αρχική Ειδήσεις Δημιουργία θεματικών προορισμών από το υπουργείο Τουρισμού

Δημιουργία θεματικών προορισμών από το υπουργείο Τουρισμού

0
Διαφήμιση

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ολοκληρωμένων δράσεων για τη δημιουργία θεματικών προορισμών, με άξονα την πολιτιστική κληρονομιά, το φυσικό πλούτο και τα μνημεία της χώρας, ήταν τα θέματα συζήτησης της υπουργού Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη με τον πρόεδρο της μη κυβερνητικής οργάνωσης «ΔΙΑΖΩΜΑ» κ. Σταύρος Μπένος, στο υπουργείο.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας Τουριστικών Υποδομών και Επενδύσεων κ. Γιάννης Πυργιώτης και στόχος της προσπάθειας είναι η ποιοτική αναβάθμιση και ο εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος, με την ταυτόχρονη βιώσιμη ανάπτυξη των περιοχών της Ελλάδας, που διαθέτουν αντίστοιχους θεματικούς προορισμούς.

Στο πλαίσιο αυτό θα καταρτιστεί σχετικό πρόγραμμα από τα υπουργεία Τουρισμού και Ανάπτυξης καθώς και τα συναρμόδια υπουργεία Πολιτισμού και Περιβάλλοντος.

Κατά τη συνάντηση η υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι η ανάδειξη ενός μνημείου και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς δεν είναι τεχνικό ζήτημα και προϋποθέτει ένα συγκροτημένο σχέδιο δράσης, που απαιτεί τη σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα καθώς και τη συνεργασία των τοπικών κοινωνιών.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση τόνισαν πως ενεργό ρόλο στην επιλογή των δράσεων και την υλοποίηση του σχετικού προγράμματος θα έχουν οι Περιφέρειες της χώρας.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here