Αρχική Τεχνολογία Ντελίβερι με μη επανδρωμένα οχήματα

Ντελίβερι με μη επανδρωμένα οχήματα

0
Διαφήμιση

Η αμερικανική εταιρεία Google κατασκεύασε και δοκίμασε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παράδοση αγαθών σε καταναλωτές. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, το σχέδιο αναπτύσσεται από την Google X, τον τεχνολογικό βραχίονα της Google.

Ο συγκεκριμένος ερευνητικός τομέας της εταιρείας αναπτύσσει, εξάλλου και ένα αυτοκινούμενο όχημα.

Μέχρι τώρα τίποτα δεν είχε διαρρεύσει στον Τύπο για το σχέδιο Wing («φτερό») όπως ονομάζεται το νέο αυτόνομο μικρό αεροσκάφος που προορίζεται για υπηρεσίες. ντελίβερι.

Ήδη, οι επιστήμονες της Google εργάζονται δύο χρόνια με στόχο σύντομα να μπορούν να παρουσιάσουν στο κοινό το αεροσκάφος. Όπως γνωστοποίησε η Google, το μικρό αεροσκάφος θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί ως σωστικό μέσο σε περιπτώσεις σεισμών, πλημμυρών και σφοδρών κακοκαιριών.

«Έστω και μερικά από αυτά τα μικρά αεροσκάφη θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν μεγάλο αριθμό κόσμου σε έκτακτες περιπτώσεις» εξηγεί ο Άστρο Τέλερ, επικεφαλής του τμήματος Google X που έχει αναλάβει να υλοποιήσει το σχέδιο Wing. Οι δοκιμές του νέου προϊόντος έχουν ήδη ξεκινήσει.

Στην Αυστραλία, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Google χρησιμοποιήθηκαν για να παραδώσουν ιατρικά βοηθήματα σε ανθρώπους που πιθανώς αντιμετώπιζαν καρδιακά προβλήματα, ώστε να τους σώσουν τη ζωή.

Η ιδέα της δοκιμής ήταν να μετρηθεί ο χρόνος παράδοσης προκειμένου να συγκριθεί με τον αντίστοιχο χρόνο που απαιτείται για να φτάσει ασθενοφόρο.

Τα βοηθήματα έφτασαν επιτυχώς σε απομακρυσμένες φάρμες στο Κουίνσλαντ, ενώ ο χρόνος που χρειάστηκε κρίθηκε ικανοποιητικός. Οι δοκιμές έλαβαν χώρα στην Αυστραλία καθώς η χώρα είναι από τις πιο «προοδευτικές» παγκοσμίως αναφορικά με τις πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών στον εναέριο χώρο της.

Διαφήμιση