Αρχική Θεραπείες Τρόποι να «ανοίξετε» τα βουλωμένα αυτιά

Τρόποι να «ανοίξετε» τα βουλωμένα αυτιά

0
Διαφήμιση

Αν βουλώσει ή πονέσει το αυτί σας μετά τα μπάνιο στις διακοπές προσπαθήστε να είστε προσεκτικοί και να αποφεύγετε την επαφή με το νερό. Μια καλή λύση είναι να «απομονώσετε» το αυτί με ένα βαμβάκι εμποτισμένο με λίγο λάδι ή βαζελίνη.

Μπορείτε επίσης να στάξετε στο αυτί που έχει την ενόχληση μερικές σταγόνες οινόπνευμα που θα κάνει μια ελαφριά αντισηψία και στην περίπτωση που ο πόνος προέρχεται από διογκωμένη κυψελίδα θα τη βοηθήσει να «στεγνώσει» και να «μαζέψει».

Αν χρησιμοποιήσετε ωτασπίδες για να προστατέψετε τα αυτιά σας θυμηθείτε πως πρέπει να τις πλένετε με σαπούνι και να τις στεγνώνετε καλά μετά από κάθε χρήση για να αποφύγετε τη μόλυνση από κάποιο μικρόβιο.

Αν ο πόνος επιμένει, παρουσιάσετε πυρετό ή εμφανιστεί πύον στα αυτιά είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας.

Και τι να αποφύγετε: Όταν υπάρχει πόνος και ενόχληση στο αυτί μην βάλετε μέσα του σταγόνες λάδι, αφού αν η ενόχληση προέρχεται από την κυψελίδα που έχει φουσκώσει, με το λάδι θα φουσκώσει ακόμη περισσότερο και θα γίνει πιο έντονος ο πόνος.

Διαφήμιση