Αρχική Καινοτομία Σε 5 χρόνια θα λειτουργεί ζωολογικός κήπος χωρίς κλουβιά

Σε 5 χρόνια θα λειτουργεί ζωολογικός κήπος χωρίς κλουβιά

0
Διαφήμιση

Ο καινοτόμος κήπος ονομάστηκε “Zootopia” και θα επιτρέπει στους επισκέπτες να παρατηρούν τα ζώα από διακριτικές λέμβους και ποδήλατα ή από τελεφερίκ που θα διασχίζουν το πάρκο. Τα μεταφορικά αυτά μέσα θα είναι επενδυμένα με καθρέπτες διπλής όψεως, αποτρέποντας τα ζώα να νιώσουν την παρουσία του ανθρώπου.

Τα ζώα θα ζουν σε ένα περιβάλλον «ημι-ελεύθερης περιαγωγής» χωρίς κλουβιά, όπου φυσικά εμπόδια όπως ποτάμια και υψομετρικές αλλαγές θα τα κρατάνε στη θέση τους.

Με την είσοδο στο ζωολογικό κήπο, οι επισκέπτες θα μπορούν είτε να προχωρήσουν σε μια μεγάλη, κυκλική κεντρική πλατεία είτε να ανέβουν σε ένα υψηλότερο επίπεδο που θα τους επιτρέπει να πάρουν μια πανοραμική εικόνα της διάταξης του πάρκου.

Οι αρχιτέκτονες θα προσπαθήσουν να «ενσωματώσουν και ταυτόχρονα να κρύψουν» τα κτίρια μέσα στο τοπίο. Με την είσοδο στο ζωολογικό κήπο, οι επισκέπτες θα μπορούν είτε να προχωρήσουν σε μια μεγάλη, κυκλική κεντρική πλατεία είτε να ανέβουν σε ένα υψηλότερο επίπεδο που θα τους επιτρέπει να πάρουν μια πανοραμική εικόνα της διάταξης του πάρκου.

Από αυτό το κεντρικό σημείο, οι επισκέπτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε διάφορες περιοχές του ζωολογικού κήπου. Ένα μονοπάτι μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων θα συνδέει τις διάφορες περιοχές, οι οποίες θα αντιπροσωπεύουν τις ηπείρους της Αφρικής, της Αμερικής και της Ασίας.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις κρατάνε επιφυλακτική στάση για το έργο, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στόχος της εταιρείας θα είναι να βγάλει κέρδος από τα αιχμάλωτα ζώα. Η πρώτη φάση του έργου, το οποίο έχει λάβει εκτεταμένη δημοσιογραφική κάλυψη στη Δανία, αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2019.

«Πρόκειται για ένα έργο το οποίο μας δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσουμε το πιο ελεύθερο και καλύτερο δυνατό περιβάλλον για τις ζωές των ζώων και τις σχέσεις μεταξύ τους και με τους επισκέπτες», δήλωσαν ιθύνοντες της εταιρείας BIG (BjarkeIngelsGroup), οι οποίοι εργάζονται πάνω από δύο χρόνια για τη δημιουργία του πρότυπου ζωολογικού κήπου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠρότυπο το… πέταγμα των κολιμπρί για τα νέα ελικόπτερα
Επόμενο άρθροΟι δεινόσαυροι… “μεταλλάχτηκαν” σταδιακά σε πτηνά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here