Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Πλήρη ενεργειακή επάρκεια από ΑΠΕ έως το 2050 σχεδιάζει η Δανία

Πλήρη ενεργειακή επάρκεια από ΑΠΕ έως το 2050 σχεδιάζει η Δανία

0
Διαφήμιση

Η αιολική ενέργεια είναι επισήμως η οικονομικότερη πηγή ενέργειας στη Δανία, σύμφωνα με την κυβέρνηση της χώρας, ενώ ως το 2016 θα κοστίζει τη μισή τιμή από ότι η ενέργεια με πηγή ορυκτά καύσιμα όπως ο άνθρακας και το φυσικό αέριο, ενώ σκοπεύει να εξαλείψει την εξάρτηση της χώρας σε ενέργεια από ορυκτά καύσιμα έως το 2050.

«Σήμερα η αιολική ενέργεια είναι φθηνότερη από ότι άλλες μορφές ενέργειας, κυρίως χάριν στη μεγάλη αφοσίωση και τον επαγγελματισμό στον τομέα, τόσο από τους ερευνητές όσο και από τις επιχειρήσεις και τους πολιτικούς», δήλωσε ο Ράσμους Πέτερσον, υπουργός Ενέργειας και Κλίματος της Δανίας.

Οι νέες εγκαταστάσεις παραγωγής αιολικής ενέργειας που θα ξεκινήσουν να λειτουργούν το 2016 θα παρέχουν ηλεκτρική ενέργεια κόστους πέντε λεπτών ανά κιλοβατώρα. Η αιολική ενέργεια θα παραμείνει για αρκετά χρόνια η οικονομικότερη επιλογή ακόμα και αν τα επιτόκια για έργα αιολικής ενέργειας αυξηθούν κατά δέκα τοις εκατό, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Γέηλ.

Αυτή τη στιγμή το 28 τοις εκατό της ηλεκτρικής ενέργειας σε όλη τη χώρα προέρχεται από αιολική ενέργεια, ενώ συνολικά το 43 τοις εκατό προέρχεται από ανανεώσιμες, «καθαρές» πηγές ενέργειας.

«Υπάρχει η δυνατότητα να κατασκευάσουμε ένα ενεργειακό σύστημα ανεξάρτητο από άνθρακα, πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Αυτό έχει επιβεβαιωθεί από μία έκθεση της Ενεργειακής Υπηρεσίας της Δανίας με τίτλο Ενεργειακά Σενάρια για το 2020, 2035 και 2050», δήλωσαν ιθύνοντες της Δανικής Αρχής Ενέργειας σε επίσημη ανακοίνωση τον περασμένο μήνα.

Εξάλλου, πριν από λίγες ημέρες η γερμανική ομοσπονδία των βιομηχανών ενέργειας και νερού ανακοίνωσε ότι η Γερμανία παράγει πλέον το 28,5 τοις εκατό της ενέργειάς της από ανανεώσιμες πηγές, ενώ το 2000 το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 6 τοις εκατό.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣύμφωνο συνεργασίας ΥΠΕΚΑ με WWF για το πρόγραμμα “Life Cyclades”
Επόμενο άρθροΜητρική αφοσίωση ενός χταποδιού: Επωάζει τα αυγά του επί 4,5 χρόνια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ