Αρχική Ειδήσεις Καρπούζι, πολλά περισσότερα από νερό και ζάχαρη!

Καρπούζι, πολλά περισσότερα από νερό και ζάχαρη!

0

Αδιαμφισβήτητα νόστιμο για μεγάλο διάστημα το καρπούζι θεωρούνταν ως ένα φρούτο από ζάχαρη και νερό που δεν προσέφερε τίποτα παραπάνω από τη γλύκα του. Τα τελευταία χρόνια, επιστήμονες και ερευνητές έχουν αρχίσει να εξετάζουν τα οφέλη της κατανάλωσης καρπουζιού στην υγεία και όπως αποδεικνύεται είναι αρκετά.

Το καρπούζι, έχει εξαιρετικά επίπεδα Λυκοπενίου, των βιταμινών Α και C, ένα καλό επίπεδο της βιταμίνης Β6 και φυσικά νερού. Το λυκοπένιο είναι μια χρωστική ουσία που δίνει στις ντομάτες, το καρπούζι και γκρέιπφρουτ ροζ κόκκινο χρώμα τους. Το καρπούζι περιέχει υψηλότερα επίπεδα λυκοπενίου από οποιοδήποτε άλλο φρέσκο φρούτο ή λαχανικό (15 έως 20 mg ανά μερίδα), τα καροτενοειδή (λιποδιαλυτές φυτικά συστατικά που δίνουν τα φυτά κόκκινο, πορτοκαλί και κίτρινα χρώματα) μπορεί να δρουν ως αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα κύτταρα .

Η βιταμίνη Α είναι σημαντικό για τη υγεία των ματιών, ενισχύει την ανοσοποιητικό σύστημα και την δημιουργία νέων ιστών και παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία του δέρματος.

Η βιταμίνη Β6  βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα στην παραγωγής αντισωμάτων. Έχει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό των πρωτεϊνών και συμμετέχει στην παραγωγή ενέργειας, στο μεταβολισμό των λιπών και στη λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Η βιταμίνη C  ενισχύσει την άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος και προστατεύσει τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες . Επίσης συμβάλει στην σύνθεση κολλαγόνου, στην αποκατάσταση των ιστών και την απορρόφηση σιδήρου.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here