Αρχική Καταστροφές Ιαπωνία: 70 νεκροί από τις φοβερές κατολισθήσεις

Ιαπωνία: 70 νεκροί από τις φοβερές κατολισθήσεις

0
Διαφήμιση

Μία εβδομάδα μετά τις φοβερές κατολισθήσεις στη Χιροσίμα, καταστροφή που μετρά τουλάχιστον 70 νεκρούς, 18 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται στην πόλη αυτή της νοτιο-δυτικής Ιαπωνίας.

Οι πιθανότητες για τον εντοπισμό επιζώντων θεωρούνται πλέον μηδενικές, καθώς τις επιτόπιες επιχειρήσεις δυσχεραίνουν οι συχνές βροχοπτώσεις και τα προβλήματα στην πρόσβαση σε μέρη όπου υπάρχουν συσσωρευμένα συντρίμμια.

Περίπου 50 κατολισθήσεις, με ογκόλιθους και τόνους λάσπης να κατακλύζουν τις πλαγιές βουνού, να καταπλακώνουν σπίτια και να παρασύρουν ό,τι συναντούν στο πέρασμά τους, σημειώθηκαν από τις 03.00 τα μεσάνυχτα της περασμένης Τετάρτης, σύμφωνα με τους εναέριους ελέγχους που διεξήγαγε η ιαπωνική Αρχή Γεωδιαστημικών Πληροφοριών.

Περισσότεροι από 3.000 επαγγελματίες (πυροσβέστες, αστυνομικοί, στρατιώτες, ειδικοί στην αντιμετώπιση των καταστροφών) με την υποστήριξη εθελοντών μετέχουν στις επιχειρήσεις, χωρίς ωστόσο να σημειώνουν πρόοδο τόσο γρήγορα όσο θα ήθελαν.

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι, τα ονόματα των οποίων δημοσιοποιήθηκαν τη Δευτέρα, εξακολουθούν να αγνοούνται. Ορισμένοι μεταξύ αυτών μπορεί να βρίσκονται ανάμεσα στους νεκρούς που έχουν βρεθεί και ακόμη δεν έχουν αναγνωριστεί.

Ο πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε μετέβη τη Δευτέρα στην πληγείσα περιοχή και υποσχέθηκε παροχή βοήθειας για την ανοικοδόμηση των υποδομών που καταστράφηκαν και διάθεση στέγης στους πληγέντες.

Σύμφωνα με τον δήμο της Χιροσίμα που έχει ανοίξει ειδικό λογαριασμό αρωγής προς τους πληγέντες, εκατοντάδες σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς ή μερικώς από τις κατολισθήσεις.

Περισσότεροι από 1.400 κάτοικοι στους πλέον πληγέντες δήμους Ασαμινάνι και Ασακίτα εξακολουθούν να διαμένουν σε γυμναστήρια, σχολεία και άλλα καταφύγια.

Η εντολή των αρχών για εκκένωση περιοχών αφορά περισσότερους από 4.000 κατοίκους και οι συστάσεις (μη δεσμευτικού χαρακτήρα) για την εκκένωση συνοικιών που απειλούνται από τις κατολισθήσεις αφορούν περίπου 150.000 κατοίκους.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here