Αρχική Ειδήσεις Φυσιολογική η υπερθέρμανση του πλανήτη στο μισό παγκόσμιο πληθυσμό!

Φυσιολογική η υπερθέρμανση του πλανήτη στο μισό παγκόσμιο πληθυσμό!

0
Διαφήμιση

Δεκαετίες κλιματικής αλλαγής οδηγούν στην αποδοχή υψηλότερων θερμοκρασιών, με κύματα καυσώνων, καταιγίδες και ξηρασίες θεωρούνται «φυσιολογικά» και προκαλούν επιπλοκές στις κυβερνητικές προσπάθειες να μειώσουν τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου!

Η άνοδος της παγκόσμιας θερμοκρασίας συμβαίνει πλέον για τόσο καιρό ώστε οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είχαν καν γεννηθεί την τελευταία φορά που σημειώθηκε χαμηλότερη μέση μηνιαία θερμοκρασία, εξηγούν επιστήμονες, οι οποίοι προειδοποιούν ότι αυτή η διεστραμμένη αντίληψη δυσχεραίνει τις προσπάθειες καταπολέμησης κινδύνων όπως το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

«Στην κλίμακα ανθρωπίνου χρόνου, οι αλλαγές μοιάζουν σταδιακές, επομένως πρέπει συνεχώς να υπενθυμίζουμε στο κοινό το πόσο γρήγορες και πρωτοφανείς είναι στην πραγματικότητα», πρόσθεσε ο Μισέλ Ζαρό, γενικός γραμματέας του Παγκοσμίου Μετεωρολογικού Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών.

Ο τελευταίος μήνας κατά τον οποίο οι παγκόσμιες θερμοκρασίες βρέθηκαν κάτω από το μέσο όρο για τον 20ο αιώνα ήταν ο Φεβρουάριος του 1985, σύμφωνα με την Εθνική Ωκεανική και Ατμοσφαιρική Αρχή των Ηνωμένων Πολιτειών. Παράλληλα, η μέση ηλικία του παγκόσμιου πληθυσμού είναι 29,4 έτη, γεγονός που σημαίνει ότι πλέον η πλειοψηφία του πλανήτη έχει γεννηθεί μετά τον τελευταίο «ψυχρό» μήνα.

Η σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας πολλές φορές περνάει απαρατήρητη λόγω του ότι το μέσο άτομο τείνει να θυμάται περισσότερο ακραία καιρικά φαινόμενα, ωστόσο η παγκόσμια τάση είναι ξεκάθαρη.

Σχεδόν 200 κυβερνήσεις έχουν συμφωνήσει να λάβουν μέτρα για την επιβράδυνση της υπερθέρμανσης του πλανήτη σε συνέδριο που θα λάβει χώρα στο Παρίσι το 2015. Ο στόχος είναι να περιοριστεί η υπερθέρμανση κάτω από δύο βαθμούς Κελσίου σε σχέση με την εποχή πριν τη Βιομηχανική Επανάσταση, γεγονός που μπορεί να επιτευχθεί κυρίως με την μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου από οχήματα, εργοστάσια και σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Διαφήμιση