Αρχική Ειδήσεις Αλλαγές στα εισιτήρια των μέσων μεταφοράς από τη Δευτέρα

Αλλαγές στα εισιτήρια των μέσων μεταφοράς από τη Δευτέρα

0
Διαφήμιση

Νέες μειωμένες τιμές σε εισιτήρια και κάρτες απεριορίστων διαδρομών για τα μέσα μεταφοράς της Αθήνας θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου.

Κάρτες απεριορίστων διαδρομών

Η ανανέωση των μηνιαίων καρτών για το μήνα Σεπτέμβριο θα διαρκέσει από την Πέμπτη 28 Αυγούστου έως και τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου. Τα ενιαία εισιτήρια καθώς και οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών θα ισχύουν τελικά και στο αστικό τμήμα του Προαστιακού, αφού ο ΟΑΣΑ και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ συμφώνησαν για τη συνέχιση της συνεργασίας τους, τουλάχιστον μέχρι την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Όσον αφορά τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών, οι αλλαγές έχουν ως εξής:

Η μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών θα έχει αξία 30 ευρώ (μειωμένη 15 ευρώ), και θα ισχύει για απεριόριστες μετακινήσεις με όλα τα συγκοινωνιακά μέσα: Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Μετρό (έως Κορωπί), και Προαστιακός (στα τμήματα Πειραιάς – ΣΚΑ και Κορωπί – Μαγούλα). Παράλληλα, καταργείται η μηνιαία κάρτα για μετακινήσεις μόνο με λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ.

Κυκλοφορούν, για πρώτη φορά, κάρτες απεριορίστων διαδρομών τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας. Η κάρτα τρίμηνης διάρκειας κοστίζει 88 ευρώ (μειωμένη 44 ευρώ), και η κάρτα εξάμηνης διάρκειας κοστίζει 170 ευρώ (μειωμένη 85 ευρώ). Η τιμή της ετήσιας κάρτας διαμορφώνεται στα 320 ευρώ (29% φθηνότερα από την προηγούμενη τιμή των 450 ευρώ).

Εισιτήρια

Κυκλοφορούν νέα ενιαία εισιτήρια για μετακινήσεις σε όλα μέσα αξίας 1,20 ευρώ (μειωμένο 0,60 ευρώ) και διάρκειας 70 λεπτών. Το εισιτήριο ακυρώνεται μόνο μία φορά με την έναρξη της διαδρομής, εκτός από την περίπτωση που στο τελευταίο σκέλος της διαδρομής ξεπερνούνται τα 70 λεπτά, οπότε με δεύτερη ακύρωση παίρνει παράταση της ισχύος του μέχρι το τέλος του σκέλους της διαδρομής αυτού.

Το ενιαίο εισιτήριο ισχύει για μετακινήσεις με όλα τα συγκοινωνιακά μέσα: Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Μετρό (έως Κορωπί), και Προαστιακός (στα τμήματα Πειραιάς – ΣΚΑ και Κορωπί – Μαγούλα). Παράλληλα, καταργείται το εισιτήριο μιας διαδρομής για μετακινήσεις μόνο με λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ.

Νέα εισιτήρια διάρκειας 5 ημερών από τη στιγμή της ακύρωσης, αξίας 10 ευρώ. Ισχύει επίσης για μετακινήσεις με όλα τα μέσα πλην διαδρομών προς και από το αεροδρόμιο.

Τέλος, καταργούνται τα εβδομαδιαία εισιτήρια ισχύος 7 ημερών.

Διαφήμιση