Αρχική Ειδήσεις 9 λόγοι για να μην ξαναπετάξετε τις μπανανόφλουδες

9 λόγοι για να μην ξαναπετάξετε τις μπανανόφλουδες

0
Διαφήμιση

Οι μπανάνες είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα φρούτα μικρών και μεγάλων, κυρίως γιατί είναι γλυκές αλλά και εύκολες στο καθάρισμα. Οι φλούδες της μπανάνας είναι η «απάντηση» τη Φύσης στο περιτύλιγμα της καραμέλας.

Παρότι είναι οργανικές οι μπανανόφλουδες εξακολουθούν να καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής επιβαρύνοντας το περιβάλλον καθώς τα απορρίμματα τροφίμων συμβάλουν στις εκπομπές μεθανίου. Έτσι, αντί να πετάμε τις μπανανόφλουδες μπορούμε να τις «ανακυκλώσουμε» αξιοποιώντας τες με πολλούς τρόπους.

Απαλύνει τα εξανθήματα

Οι κοκκινίλες του δέρματος που προέρχονται από μολύνσεις, πχ αγγίξατε ένα φυτό και βγάλατε εξανθήματα, υποχωρούν αμέσως. Αρκεί να τρίψετε στην μολυσμένη περιοχή το εσωτερικό της μπανανόφλουδας και θα ανακουφιστείτε.

Ταΐστε τη στα τριαντάφυλλα

Για να ανθίζει πιο έντονα η τριανταφυλλιά σας δεν έχετε παρά να κόψετε σε λεπτές λωρίδες μια μπανανόφλουδα και να τη θάψετε στη ρίζα του φυτού. Κάντε το αυτό κάθε μήνα, καθώς οι φλούδες αποσυντίθενται γρήγορα και θα έχετε άριστη τροφή σε κάλιο, μαγνήσιο, φωσφορικά άλατα και άλλα μέταλλα που έχει ανάγκη η τριανταφυλλιά σας.

Γυαλίστε τα ασημικά

Ρίξτε μερικές φλούδες στο μπλέντερ με λίγο νερό. Χρησιμοποιήστε ένα πανί για να απλώσετε την πάστα που θα δημιουργηθεί και στη συνέχεια τρίψτε.

Γυαλίστε τα παπούτσια σας

Το βερνίκι παπουτσιών περιέχει νάφθα, που είναι προϊόν πετρελαίου. Κάντε λοιπόν διπλό καλό στο περιβάλλον και χρησιμοποιήστε μια μπανανόφλουδα για να πετύχετε ένα ασύγκριτο αποτέλεσμα.

Όταν δεν ωριμάζουν τα αβοκάντο

Τοποθετήστε το σκληρό αβοκάντο σε μια χάρτινη σακούλα με μια μπανανόφλουδα ή ακόμα με ολόκληρη την μπανάνα. Σε ένα 24ωρο το αιθυλένιο της φλούδας θα μαλακώσει το αβοκάντο.

Διώξτε τα παράσιτα

Ξεχάστε τα εντομοκτόνα. Για τα προβλήματα με τα παράσιτα απλά κόψτε λεπτές γραμμές τη μπανανόφλουδα και βάλτε τη βαθιά στο χώμα γύρω από τα φυτά.

Μαλακώνει το κρέας

Για να μη γίνει το ψητό σας σκληρό σαν σόλα απλά τοποθετήστε ώριμες μπανανόφλουδες στο ταψί και μετά βάλτε το στο φούρνο.

Εξαφανίζει μυρμηγκιές και άλλα εξογκώματα

Το Πανεπιστήμιο του Maryland Medical Center προτείνει να κόψετε ένα ένα μικρό κομμάτι από μια ώριμη μπανανόφλουδα και να την τοποθετήσετε πάνω στη μυρμηγκιά, κονδύλωμα, ή άλλο εξόγκωμα. Κολλήστε την με ταινία για να μη φύγει και κρατήστε τη για ένα 24ωρο.

Κομπόστ

Κι αφού χρησιμοποιήσατε τη μπανανόφλουδα μην την πετάξετε παρά μόνο σε ένα κάδο κομποστοποίησης.

Διαφήμιση