Αρχική Ειδήσεις Το μεσημέρι της Παρασκευής εξετάζεται η αγωγή της ΔΕΗ – Ψήφους για...

Το μεσημέρι της Παρασκευής εξετάζεται η αγωγή της ΔΕΗ – Ψήφους για δημοψήφισμα «μαζεύει» ο Αλ. Τσίπρας

0
Διαφήμιση

Στη μια το μεσημέρι της Παρασκευής θα συζητηθεί τελικά στο Πρωτοδικείο Αθηνών η προσφυγή της ΔΕΗ, προκειμένου να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων της επιχείρησης.

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αντιδρά στο νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ», το οποίο ήδη από χθες Τετάρτη εισήχθη στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Και ενώ ο Διαχειριστής του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) κήρυξε «πορτοκαλί συναγερμό» λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ, θέτοντας, παράλληλα, το σύστημα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε το πρωί ενδεικτικό πρόγραμμα διακοπών ρεύματος έως το μεσημέρι, στο πολιτικό πεδίο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έχει επαφές με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Όπως είναι γνωστό, η Κουμουνδούρου επιδιώκει να συγκεντρώσει τις υπογραφές 121 βουλευτών, με στόχο τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την πώληση της ΔΕΗ. Ήδη οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν ανακοινώσει πως θα στηρίξουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Από πλευράς ΚΚΕ όμως, ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Κουτσούμπας σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, τόνισε ότι το ΚΚΕ είναι κατηγορηματικά αντίθετο με τη διενέργεια δημοψηφίσματος αποκλειστικά με το περιεχόμενο που θέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε ότι αφορά τη ΔΗΜΑΡ, ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετώπισε με θετική διάθεση, την πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο ενημέρωσε ότι η τελική απόφαση της Δημοκρατικής Αριστεράς θα ληφθεί στην κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής με την ΚΟ του κόμματος, την προσεχή Δευτέρα.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο πάντως φαίνεται πως υπάρχει ετοιμότητα ακόμη και για πολιτική επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, είπε πως η κυβέρνηση δεν θα μείνει «με σταυρωμένα χέρια» αλλά θα προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον, ενώ παράλληλα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαφήμιση